Yaprak Sama
İçin Malzeme:
1 tane limon,
Yeterince
zeytinyağı
Yaprak Sarma İç
Harcı:
1,5 su bardağı
pirinç,
2 orta boy kuru
soğan,
1 demet
maydanoz,
1 yemek kaşığı
kadar domates salçası,
2 yemek kaşığı
kadar sıvı yağ,
Yaprak Sarma
Hazırlanışı:
Salamura
yapraklar 2-3 dakika kadar sıcak suda bekletilir, yıkanır sonra da süzgece
alınarak süzülmeleri beklenir. Geniş bir kapta soğanlar rendelenir ( ya da çok
ufak doğranır.) ve üzerine zeytinyağı dökülür. Pirinç iyice yıkanarak kaba
eklenir. Salça, tuz, baharatlar eklendikten sonra maydanozlar ince ince kıyılır
ve eklenerek karıştırılır. Harcımız hazırdır. Yaprağın parlak kısmı dışa
gelecek ( daha iştah açıcı oluyor.) geniş kısmına harçtan bir miktar konulur ve
rulo şeklinde, sigara sarar gibi, iki yandan kapatarak sarılır. Sarılan
yapraklar tencerenin dibine dizilir, üzerine zeytinyağı gezdirilir ve limon
dilimleri eklenir. 5-6 su bardağı kadar içme suyu sıcak su eklenerek kısık
ateşte pişmeye bırakılır. Kaynarken sarmalar dağılmasın diye tencerenin içine
tam oturacak bir kase ile sarmaların üzeri kapatılır. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder