15 Ocak 2016 Cuma

Yaprak Sarma


Yaprak Sama İçin Malzeme:
Yarım kg kadar salamura yaprak,
1 tane limon,
Yeterince zeytinyağı
Yaprak Sarma İç Harcı:
1,5 su bardağı pirinç,
2 orta boy kuru soğan,
1 demet maydanoz,
1 yemek kaşığı kadar domates salçası,
Karabiber, kırmızı pul biber, kimyon, nane, tuz,
2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ,
Yaprak Sarma Hazırlanışı:

Salamura yapraklar 2-3 dakika kadar sıcak suda bekletilir, yıkanır sonra da süzgece alınarak süzülmeleri beklenir. Geniş bir kapta soğanlar rendelenir ( ya da çok ufak doğranır.) ve üzerine zeytinyağı dökülür. Pirinç iyice yıkanarak kaba eklenir. Salça, tuz, baharatlar eklendikten sonra maydanozlar ince ince kıyılır ve eklenerek karıştırılır. Harcımız hazırdır. Yaprağın parlak kısmı dışa gelecek ( daha iştah açıcı oluyor.) geniş kısmına harçtan bir miktar konulur ve rulo şeklinde, sigara sarar gibi, iki yandan kapatarak sarılır. Sarılan yapraklar tencerenin dibine dizilir, üzerine zeytinyağı gezdirilir ve limon dilimleri eklenir. 5-6 su bardağı kadar içme suyu sıcak su eklenerek kısık ateşte pişmeye bırakılır. Kaynarken sarmalar dağılmasın diye tencerenin içine tam oturacak bir kase ile sarmaların üzeri kapatılır. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More