23 Aralık 2015 Çarşamba

Ev Yapımı 11 Krem ve Losyon Tarifi


Cildinizde hamilelik, ultraviyole ışınları, gebelik önleyici ilaçlar, sivilce gibi çeşitli nedenlerden koyu renk lekeler oluşabilmektedir. Bu tür lekeleri gidermek için piyasada sayısız krem bulunabilir. Ancak çoğu krem içerdiği kimyasallar nedeniyle bir lekeleri giderseler de vücuda ciddi zararlar verebilmekteler.
Size bugünkü yazımızda evde kendi kendinize yapabileceğiniz hem basit hem de ekonomik ev yapımı 11 krem ve losyon tarifi  vereceğiz.
 Ciltteki lekelerin oluşmasını, oluşanların azalması için yapılabilecek en iyi şey oluşuma neden olan etkenlerden uzak durmak olacaktır. Güneş kremi kullanmadan, ışıkların dik geldiği saatlerde dışarı çıkmamak, dengeli ve sağlıklı beslenmek, sigara gibi alışkanlıklardan uzak durmak leke oluşumunu azaltabilir.

Size vereceğimiz tariflerle kremler son derece basit ve hesaplı yapılabilir. Kullanılan malzeme doğal olduğundan üretilecek krem sağlığınızla dost olacaktır. Deneme yanılma ile hangi kremin daha etkili olduğunu bulabilirsiniz.



Yapacağınız kremi cildinize uygulamadan önce cildi ölü hücrelerden arındırmak ve cildin kendisini yenilemesine katkıda bulunmak için basit bir işlem yapmalısınız. Şeker, karbonat ya da bir miktar tuzu nazikçe cildiniz uygulayınız. Cildiniz çok kuruysa bu maddelere zeytinyağı ekleyebilirsiniz.

Ağartıcı Krem
 Doğal beyazlatıcı maddelerden yapıldığı için koyu renkteki lekeleri giderme için eşsiz bir kremdir.
  • Birkaç damla kadar oksijenli su
  • İki çorba kaşığı kadar süt tozu
  • Birkaç damla kadar bitkisel gliserin
  • Birkaç damla kadar taze sıkılmış limon suyu
Malzemeler küçük bir kapta kıvam alana kadar iyice karıştırılır. Yatmadan önce yukarıda bahsettiğimiz gibi karbonat, tuz ya da şekerle nazikçe cildinizi temizledikten sonra kremi yüzünüze sürünüz. Sabah uyanınca yüzünüzü suyla güzelce yıkayınız.

Limon ve Yulaf Kremi
Bu kremin en güzel tarafı, yulafın besleyici özelliği ile cildinizi beslemesi, limonun arındırıcı özelliği ile cildinizi arındırmasıdır.
  • 1/4 çorba kaşığı kadar çok ince öğütülmüş yulaf
  • 1/4 litre kadar içme suyu
  • Bir çay kaşığı kadar taze sıkılmış limon suyu
Malzemeleri bir kapta kıvam alıncaya kadar karıştırın ve yüzünüze uygulayın. 15-20 dakika kadar yüzünüzde kalacak bu işlemi bir hafta boyunca her gün uygulayın. Etkili olduğunu hissedeceksiniz.

Yulaf Ezmesi, Domates Suyu ve Yoğurt
Domates suyu, yulaf ezmesi ve yoğurttan birer yemek kaşığı alın ve karıştırın. Karışım hamur haline gelince yüzünüze sürün ve 20-25 dakika kadar bekledikten sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayınız. Domates suyu yüz yıllardır cilt sıkılaştırıcı ve lekelerin rengini açıcı olarak kullanılagelmiştir. Yulaf ezmesi cildinize peeling etkisi yapacaktır. Yoğurt cilt lekelerinin rengini açmakta, yüze parlak bir görünüm kazandırmaktadır.

Portakal Kremi
Portakal kabukları ile yapabileceğiniz son derece ekonomik, basit ve harika bir kremdir. Portakal kabukları güneşte iyice kurutulur. Kuruduktan sonra kabuklar mutfak robotu ya da hevenkte çok ince toz haline getirilir. İki çorba kaşığı kadar toz portakal kabuğuna bir çorba kaşığı kadar süt ve birkaç damla gliserinle karıştırılır. Malzemeler kıvam alıncaya kadar karıştırılır. Kremimiz hazırdır artık. Cildinize uygulayın ve sertleşinceye kadar bekledikten sonra ılık suyla yüzünüzü yıkayınız.

Portakal Kabuğu ve Yoğurt Kremi
 Güneşte kurutulmuş portakal kabukları blenderla toz haline getirilir ve bir miktar yoğurtla karıştırılır. Koyu olursa bir miktar su ilave edilebilir. Elde edilen bu son derece basit ve doğal krem yüze uygulanır ve 20 dakika kadar beklenir. Daha sonra ılık su ile yüz yıkanır. Bu kremi uyguladıktan sonra lekelerin renginin açıldığını, teninizin beyazladığını hissedeceksiniz.

Bal ve Zerdeçal Karışımı
Bu karışım oldukça etkili bir cilt kremi olmanın yanında tedavi edici özelliği nedeniyle ciltteki iltihapların giderilmesi ve cildin beslemesi açısından ilaç olarak da kullanılabiliyor. Bu nedenle özellikle açık renkli ciltler için çok idealdır.
Bir miktar ( ölçü ihtiyacınıza göre belirlenir.) şeker içermeyen kaliteli, organik bal ile toz zerdeçalı kıvam alıncaya kadar karıştırın. Kremi yüzünüze uygulayın ve yarım saat kadar yüzünüzde beklettikten sonra ılık suyla yüzünüzü yıkayın.

Limon ve Salatalık Suyu Maskesi
Birer yemek kaşığı limon suyu ve salatalık suyunu bir kapta karıştırın. Bu karışımı yüzünüze sürüp 15-20 dakika bekletin ve ılık suyla yüzünüzü yıkayın. Limonun leke giderici ve cilt aydınlatıcı etkisi, salatalık suyunun ferahlatıcı etkisi ile cildiniz ferahlayacak, aydınlanacaktır.

Badem ve Bal Maskesi
Badem ve bal ile yapılan maskeler son derece etkilidir. Bal ve badem maskesi cildi beyazlatır, nemlendirir. Bu maskeyi yapmak için 1 tatlı kaşığı kadar süt tozu, yarım tatlı kaşığı kadar badem tozu ya da badem yağı ve 1 tatlı kaşığı kadar gerçek balı iyice karıştırmalısınız. Karışımı yüzünüze sürüp 15-20 dakika bekletin. Sonra da ılık suyla yüzünüzü yıkayınız. Ciltteki ferahlığı, değişimi anında hissedeceksiniz.

Domates Suyu ve Tam Buğday Unu Maskesi
İki tatlı kaşığı domates suyu ve tam buğday ununu iyice karıştırın sonrada yüzünüze sürün. 15-20 dakika kadar kurumasını bekleyin. Cildiniz karışımı iyice emdikten sonra yüzünüzü yıkayın.

Bal ve Limon Maskesi
 Özellikle kış mevsiminde birçoğumuzun sofrasında rahatlıkla bulunabilen bu iki üründen yapılabilecek son derece basit ve ekonomik bir maskedir. Birer tatlı kaşığı gerçek bal ve taze sıkılmış limon suyunu iyice karıştırıp yüzünüze sürün. Bu şekilde yaklaşık 20 dakika kadar bekledikten sonra yüzünüzü yıkayınız.

Tazeleyici Losyon
Yukarıda verilen krem ve maskelere kıyasla daha hafif ve tazeleyici bir losyondur. Yağlı cildi olanlara sıcak havalarda bu losyonu kullanması tasfiye olunur.

·        İki çorba kaşığı kadar limon suyu,
·        Bir çorba kaşığı kadar bitkisel gliserin,
·        Yarım çay bardağı kadar salatalık suyu,
·        Yarım çay bardağı kadar gül suyu,
Malzemeleri bir kapta iyice karıştırın ve bu karışımı spreyli bir kaba alın. Her sabah bu karışımı yüzünüze sıkın. Yıkamanıza gerek yoktur. Son derece doğal maddelerden yapıldığı için zararlı değildir ve tonik şeklinde cildinizi sıkılaştırır.

Uyarı: Bitkisel karışımlar cildinizi tahriş edebilir. Bitkilere alerjisi olanlarda ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Verilen tariflerin hiçbiri bilimsel olarak denenmemiş, test edilmemiştir. Elde edilen karışımların faydaları kullanıcı deneyimleri neticesinde elde edilmiş bilgilerdir, bilimsel veri değildir.



 

3 yorum:

Saç çıkaran losyon dedi ki...

Saç çıkmasını isteyen bingöllü fatih saç çıkaran losyon unu kullansın

Unknown dedi ki...

evet çok işime yaradı. emeklerinize değmiş gerçekten. çok güzel bir site

Mütercim dedi ki...

çok güzel deneyebilirim

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More