24 Aralık 2015 Perşembe

Hamsili Pilav



Size bugün yapımı son derece basit ve oldukça tercih edilen hamsili pilav tarifini vereceğiz.
Malzeme:
·        1 kg kadar taze hamsi,
·        1 tane orta boy soğan,
·        1,5 su bardağı kadar pirinç,
·         Yarım çay bardağı kadar tel şehriye,
·         Bir tutam dereotu, maydanoz,
·         Tuz ve karabiber,

 Yapımı:
Hamsileri iyice temizledikten sonra kılçıklarını ayıklıyoruz. Tuzlayıp bir gün boyunca buzdolabında dinlendirdikten sonra cam fırın kabına, sırtları dışa gelecek şekilde, dizelim.
Öte yandan bir tencerede yemeklik doğradığımız soğanları biraz kavurduktan sonra şehriyeleri ekleyelim ve onları da kavuralım. Sonra pirinçleri ekleyip 5 dakika kadar kavuralım. Sonra üzerine 2 su bardağı kadar sıcak su ekleyip tuz ve baharatları katıp kısık ateşte suyu çekilene kadar pişirelim. Pişen pilavın içine yeşilliklerimizi doğrayıp karıştıralım. Hazır olan pilavımızı olduğu gibi, altına balıkları dizdiğimiz, fırın kabına dökelim. Üzerini kalan diğer balıklarla sırtları dışa gelecek şekilde kapatalım. Hamsili pilavı 180 derecede fırında 35 dakika pişirelim. Hamsili pilav servis edilmeye hazırdır. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More