22 Aralık 2015 Salı

Sütlaç Tarifi


Malzeme:
  •  1 litre ( 5 su bardağı) soğuk süt,
  •  1 su bardağı daha süt,
  •  1 litre kadar içme suyu,
  •  1 ya da 1,5 su bardağı toz şeker,
  •  3 yemek kaşığı kadar pirinç unu,
  •  Üzerine döküp servis etmek için biraz tarçın,




Yapımı:
Sütlaç yapmak için ön hazırlık olarak pirinçler 2 defa yıkanır, 1 litre su ile birlikte tencerede iyice kaynatılır. Sonra 1 litre soğuk süt ilave edilir ve pirinçlerle iyice pişene kadar kaynatılır. Başa bir kâsede pirinç unu bir bardak sütle, biraz da kaynayan sütten alınarak,  iyice karıştırılır ve sütlaca eklenir. Bu şekilde 10 dakika kadar piştikten sonra şeker ilave edilir ((kimilerine göre şeker fazla olabilir. Herkesin damak zevki farklıdır. Deneme yanılma ile size uygun şeker miktarını tespit edebilirsiniz.) ve 1-2 taşım kadar kaynatılır. Sütlaç sıcakken kâselere alınır, üzerine arzuya göre tarçın dökülür ve servis edilir. Afiyet olsun.

 

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More