22 Aralık 2015 Salı

Balkabağı Tatlısı Tarifi


Merhaba değerli okuyucularımız. Size bugün balkabağı tatlısı tarifi vereceğiz. Balkabağı tatlısı son derece basit ve katkısız bir tatlı olması nedeniyle çok sağlıklı bir tatlıdır.

Malzeme:

  •  2 kg kadar balkabağı (soyduktan sonra tartın),
  •  1,5 su bardağı kadar tos şeker ( kimi kabak tatlıdır, kimi az tatlıdır. Duruma göre şeker arttırılabilir ya da azaltılabilir.),
  • 1 su bardağı kadar kıyılmış ceviz,
Yapımı:
Keskin bir bıçakla kabaklar ince ince dilimlenir, soyulur, çekirdekleri ve çekirdek yuvaları temizlenir. 2-3 parmak genişliğinde, dilediğiniz uzunlukta doğranır. Yayvan bir tencereye kabaklar alınır, üzerine şeker dökülür. 3-4 saat ya da bir gece bekletilir. İyice sulanan kabaklar herhangi bir su eklemeye gerek kalmadan orta ateşte yumuşayana kadar pişirilir. Soğumaya bırakılan balkabağı tatlısı servis tabağına alınır, üzerine dövülmüş ceviz serpilir.

 

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More