18 Aralık 2015 Cuma

Şehriye Çorbası Tarifi

Malzeme:

  •  2 su bardağı kadar tel şehriye,
  •  4 su bardağı kadar içme suyu,
  •  1 kaşık domates salçası ve biraz da biber salçası,
  •  1 çay kaşığı kadar nane,
  •  1 çay bardağından biraz az sıvı yağ,
  •  2 çay kaşığı kadar tuz,

Yapımı: 
Bir tencereye yağı alıp biraz ısıttıktan sonra salçayı ve naneyi ekleyip kavuralım. Sonra
suyunu ekleyip kaynamaya bırakalım. Su iyice kaynadıktan sonra şehriyelerimizi ve tuzunu ekleyip, şehriyelerin yapışmasını engellemek için, bir miktar karıştıralım. Şehriye iyice yumuşayana kadar pişirelim. Şehriye yumuşayınca şehriye çorbası hazırdır. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More