18 Aralık 2015 Cuma

Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi


Malzeme:
·        250 gram kadar kemiksiz tavuk eti,
·        1 su bardağı kadar arpa şehriye ( bazen tel şehriye de kullanıyorum),
·        2 çorba kaşığı buğday unu,
·        4 çorba kaşığı sıvı yağ,
·        6 su bardağı kadar tavuk suyu,
·        1 tatlı kaşığı kadar tuz,
·        1 tatlı kaşığı kadar nane,
·        1 çay kaşığı kırmızıbiber,

Yapımı:


     Tavuk etini iyice yıkadıktan sonra 6-7 su bardağı suyla beraber düdüklü tencereye alıp yumuşayana kadar haşlıyoruz. Yumuşayan etler didiklenir ve bir kaba alınır. Başka bir tencereye yağ ve un alınır ve unun kokusu çıkana kadar kavrulur. Üzerine haşlanan tavuk etinden elde edilen 6 su bardağı tavuk suyu dökülür. Kaynamaya başlayınca şehriyeler eklenir ve 10 dakika kadar pişmesi beklenir. Pişen çorbaya didiklenen etler eklenir, tuz dökülür ve bir taşım kadar kaynaması beklenir. Hazır olan çorba kâselere alınır, üzerine yağda kavrulan nane ve kırmızı biber dökülür. Bir dilim limon eşliğinde servis edilir. Afiyet olsun.


0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More