Biber Dolması için Malzeme:
Biber
Dolması Sosu İçin:
İç harcı hazırlamak için
pirinçleri iyice yıkayıp süzüyoruz. Bir kapta pirinci, bulguru, yemeklik olarak
doğranmış soğanları, kıymayı, salçayı; doğranmış maydanozu, dereotunu ve naneyi
karıştırıyoruz. Domatesleri soyduktan sonra küp küp doğrayıp karışıma
ekliyoruz. Tuz, zeytinyağı ve karabiberi de ekleyip harcımızı iyice
karıştırıyoruz. Biberlerin kapak kısmına başparmağımızla içeriye doğru
bastırıyoruz ve kapakları çıkarıyoruz. Biberlerin içine harçtan tıka basa
olmayacak şekilde dolduruyoruz ve kapakları kapatıyoruz. Doldurduğumuz
biberleri yayvan bir tencerenin içine diziyoruz. Harcımız artarsa biberlerle
aynı pişme süresine sahip kırmızıbiber ya da patlıcan da kullanılabilir. Sos
için ufak bir tencereye sıvıyağı alıp unu kavurmaya başlıyoruz. Tereyağını da
ekleyip unun kokusu çıkıncaya kadar kavurmaya devam ediyoruz. Salçayı da ekleyip
kavuruyoruz biraz. Sonra su ekleyerek kıvamını açıyoruz. Kaynayan sosu
dolmaların üzerinde gezdiriyoruz ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte
1-1,5 saat pişiriyoruz.
20 Ocak 2016 Çarşamba
Biber Dolması
23:33:00
cevizkabugu3676
0 yorum:
Yorum Gönder