Malzeme:
·
5 adet fileto edilmiş somon,
·
1 adet soğan,
·
1 tatlı kaşığı kadar kekik,
·
1 yemek kaşığı kadar
doğranmış taze biberiye,
·
2 avuç dolusu kadar brokoli,
·
4 diş kadar ince doğranmış
sarımsak,
·
4 yemek kaşığı kadar
zeytinyağı,
·
1 kahve fincanı kadar su,
tuz, karabiber,
·
1 adet limon,
Hazırlanışı:
Somonlar
güzelce yıkandıktan sonra suları süzülsün diye süzgece alınır. Öte yandan geniş
bir fırın tepsisine ya da cam fırın kabına patatesler yuvarlak doğranıp
yerleştirilir. Brokoli, sarımsak, soğanlar ve baharatlar ilave edilir.
Somonları
güzelce yıkadıktan sonra suyunu süzdürün.
Geniş bir fırın
tepsisine (dilerseniz borcam da kullanabilirsiniz) patatesleri doğrayıp
yerleştirin.
Brokoli, soğan
(ince doğranmış) ve sarımsağı ilave edip üzerlerine baharatları serpin. 3 yemek
kaşığı kadar zeytinyağını da sebzelerin üzerine gezdirin. Somon dilimlerini
sebzelerin üzerine yerleştirdikten sonra kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağını
balıkların üzerine gezdirin. 1 fincan suyu tepsinin içine dökün ve tepsini
üzerine 1 tatlı kaşığı sirkeyi gezdirin. Karabiberi ve tuzunu da ilave ettikten
sonra önceden 200 derecede ısıtılmış fırına tepsimizi alıp 20-25 dakika kadar
pişiriyoruz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder