26 Ocak 2016 Salı

Fırında Sebzeli Somon Tarifi

Malzeme:
·        5 adet fileto edilmiş somon,
·        Yarım kg küçük boy patates,
·        1 adet soğan,
·        1 tatlı kaşığı kadar kekik,
·        1 yemek kaşığı kadar doğranmış taze biberiye,
·        2 avuç dolusu kadar brokoli,
·        4 diş kadar ince doğranmış sarımsak,
·        4 yemek kaşığı kadar zeytinyağı,
·        1 kahve fincanı kadar su, tuz, karabiber,
·        1 adet limon,
Hazırlanışı:
Somonlar güzelce yıkandıktan sonra suları süzülsün diye süzgece alınır. Öte yandan geniş bir fırın tepsisine ya da cam fırın kabına patatesler yuvarlak doğranıp yerleştirilir. Brokoli, sarımsak, soğanlar ve baharatlar ilave edilir.
Somonları güzelce yıkadıktan sonra suyunu süzdürün.
Geniş bir fırın tepsisine (dilerseniz borcam da kullanabilirsiniz) patatesleri doğrayıp yerleştirin.
Brokoli, soğan (ince doğranmış) ve sarımsağı ilave edip üzerlerine baharatları serpin. 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağını da sebzelerin üzerine gezdirin. Somon dilimlerini sebzelerin üzerine yerleştirdikten sonra kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağını balıkların üzerine gezdirin. 1 fincan suyu tepsinin içine dökün ve tepsini üzerine 1 tatlı kaşığı sirkeyi gezdirin. Karabiberi ve tuzunu da ilave ettikten sonra önceden 200 derecede ısıtılmış fırına tepsimizi alıp 20-25 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More