Malzeme:
- 2 adet palamut,
- 1 su bardağı kadar mısır unu,
- 1 su bardağı kadar Ayçiçek yağı,
- Yeterince tuz,
Yapımı:
Kuyrukları kestikten sonra balıkları iyice yıkıyoruz
ve dilimliyoruz. Süzgeçte 10 dakika kadar süzülmesi için bekletiyoruz. Suyu iyice
süzülen
dilimleri tuzluyoruz. Balıkları yapacağımız tavaya yağı alıyoruz ve kızartıyoruz. Balıkları unluyoruz, fazla ununu almak için silkeliyoruz ve kızgın yağa alıyoruz. Balıkları önlü arkalı olarak iyice kızartıyoruz. Balıklarımız servise hazırdır. Afiyet olsun.
dilimleri tuzluyoruz. Balıkları yapacağımız tavaya yağı alıyoruz ve kızartıyoruz. Balıkları unluyoruz, fazla ununu almak için silkeliyoruz ve kızgın yağa alıyoruz. Balıkları önlü arkalı olarak iyice kızartıyoruz. Balıklarımız servise hazırdır. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder