29 Aralık 2015 Salı

Fırında Palamut



Size bugün fırında palamut tarifi vereceğiz.

Malzeme:
  •     4 tane orta boy palamut,
  •     3 tane orta boy domates,
  •     2 tane orta boy kuru soğan,
  •     2 tane limon,
  •     3 tane sivri biber,
  •     Biraz zeytinyağı,
  •     Tuz ve karabiber,

Yapımı:

Palamutları iyice yıkadıktan sonra fleto şeklinde ( ikiye bölme) kesin ve kılçıklarını çıkarın. Öte yandan domatesleri, soğanları, limonları dilim şeklinde, biberleri ortadan uzunlamasına ikiye bölün. Fırın kabının altına soğanları ve domatesleri diziyoruz. Palamutları tuz ve zeytinyağı ile harmanlayıp soğan ve domateslerin üzerine diziyoruz. Onların da üstüne palamutları diziyoruz. Balıkların üzerine biber ve halka şeklinde doğradığımız limonları koyuyoruz. Tuzu, karabiberi serpiyoruz. Balıkların üzerine biraz zeytinyağı ve limon suyu gezdirdikten sonra 150 derecede ısıtılmış fırında 35 dakika kadar pişiriyoruz. Dilerseniz kokusunu alsın diye balıkların yanlarına, üzerine bir tutam maydanoz koyabilirsiniz. Afiyet olsun.
 
 

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More