Malzeme:
Balık
yemekleri basit ve hızlıca yapılabilmeleri nedeniyle çoğu zaman kurtarıcı
görevi görürler. Yemek yapmaya fırsatınız olmamışsa hızlıca fırında
levrek yapabilirsiniz.
·
2 adet orta boy levrek,
·
3 diş sarımsak,
·
1 adet domates,
·
1 adet limon,
·
1 adet soğan,
·
2 çorba kaşığı kadar zeytinyağı,
·
3- 4 dal maydanoz,
·
Tuz, pul biber,
Yapımı:
Levrekleri
iyice yıkadıktan sonra, sularının süzülmesi için, süzgece alalım. İyice
pişebilsin diye balığın 3-4 yerine ufak kesikler atalım. Sarımsağı ezip, tuz,
pul biber ve yağ ile bir kapta iyice karıştıralım ve fırça yardımı ile balığın
içine, sırtına, özellikle bıçakla çizilen yerlerine, sürelim. Soğanı, domatesi
ve limonu da halka şeklinde kesip balığın içine koyalım, üzerine, yanına
koyalım. Maydanozları da üzerine serpiştirdikten sonra balığımızı önceden 180° de ısıtılmış fırında 1 saat kadar
pişirelim. Fırında levrek afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder