27 Aralık 2015 Pazar

Fırında Levrek


Malzeme:
       Balık yemekleri basit ve hızlıca yapılabilmeleri nedeniyle çoğu zaman kurtarıcı görevi görürler. Yemek yapmaya fırsatınız olmamışsa hızlıca fırında levrek yapabilirsiniz.
·         2 adet orta boy levrek,
·         3 diş sarımsak,
·         1 adet domates,
·         1 adet limon,
·         1 adet soğan,
·         2 çorba kaşığı kadar zeytinyağı,
·         3- 4 dal maydanoz,
·         Tuz, pul biber,

Yapımı:

        Levrekleri iyice yıkadıktan sonra, sularının süzülmesi için, süzgece alalım. İyice pişebilsin diye balığın 3-4 yerine ufak kesikler atalım. Sarımsağı ezip, tuz, pul biber ve yağ ile bir kapta iyice karıştıralım ve fırça yardımı ile balığın içine, sırtına, özellikle bıçakla çizilen yerlerine, sürelim. Soğanı, domatesi ve limonu da halka şeklinde kesip balığın içine koyalım, üzerine, yanına koyalım. Maydanozları da üzerine serpiştirdikten sonra balığımızı önceden 180° de ısıtılmış fırında 1 saat kadar pişirelim. Fırında levrek afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More