8 Aralık 2015 Salı

Kaz Etli Bulgur Pilavı

Memleketin birçok yerinde sonbahar bitimi kış başlangıcı kazlar ilk karı yedikten sonra kesilir. Bu eşsiz et ile çok çeşitli yemekler yapılır. Sizlere bugün kaz eti ile yapılan bulgur pilavı (4 kişilik) tarifini vereceğim.

Kaz etli bulgur pilavı malzemesi:
1,5 su bardağı ince pilavlık bulgur,
2 kaşık tereyağı,
5 bardak kaz eti suyu,
Tuz ve isteğe bağlı olarak domates salçası

Pilavın yapılışı:
Önce kazımızı dörde bölüyoruz. Kaz iri
olduğundan bir parçası işimizi görür. Bu ¼  parçadan birini orta irilikte parçalara ayırıp düdüklü tencereye koyuyoruz. Kaz eti genelde yağlı olduğundan  yağın etten ayrılması için etin üzerine yarım çay bardağı su ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. 10-15 dakika kaynayan etin yağı çözülmüş olur. Tenceredeki yağı döküyoruz ve etin üzerine 6 su bardağı kadar su ekliyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp etlerin iyice pişmesini bekliyoruz. İyice haşlanan etin 5 su bardağı kadar suyunu alıp bir kenara bırakıyoruz.

2 kaşık tereyağımızı geniş bir kaba alıp eritiyoruz. Sonra salçayı yağda iyice kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Sonra bulguru da ekleyip biraz kavurduktan sonra üzerine 5 bardak kaz eti suyunu ve tuzunu ( dilerseniz kaz etini- daha iyi bir tat veriyor) ilave edip tencerenin kapağını kapatıyoruz. Orta ateşte pilavın olmasını bekliyoruz. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More