Memleketin birçok
yerinde sonbahar bitimi kış başlangıcı kazlar ilk karı yedikten sonra kesilir.
Bu eşsiz et ile çok çeşitli yemekler yapılır. Sizlere bugün kaz eti ile yapılan
bulgur pilavı (4 kişilik) tarifini vereceğim.
Kaz etli bulgur
pilavı malzemesi:
1,5 su bardağı ince
pilavlık bulgur,
2 kaşık tereyağı,
5 bardak kaz eti
suyu,
Tuz ve isteğe bağlı
olarak domates salçası
Pilavın yapılışı:
Önce kazımızı dörde
bölüyoruz. Kaz iri
olduğundan bir parçası işimizi görür. Bu ¼ parçadan birini orta irilikte parçalara
ayırıp düdüklü tencereye koyuyoruz. Kaz eti genelde yağlı olduğundan yağın etten ayrılması için etin üzerine yarım
çay bardağı su ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. 10-15 dakika kaynayan etin yağı
çözülmüş olur. Tenceredeki yağı döküyoruz ve etin üzerine 6 su bardağı kadar su
ekliyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp etlerin iyice pişmesini bekliyoruz.
İyice haşlanan etin 5 su bardağı kadar suyunu alıp bir kenara bırakıyoruz.
2 kaşık tereyağımızı
geniş bir kaba alıp eritiyoruz. Sonra salçayı yağda iyice kokusu çıkana kadar
kavuruyoruz. Sonra bulguru da ekleyip biraz kavurduktan sonra üzerine 5 bardak
kaz eti suyunu ve tuzunu ( dilerseniz kaz etini- daha iyi bir tat veriyor)
ilave edip tencerenin kapağını kapatıyoruz. Orta ateşte pilavın olmasını bekliyoruz.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder