7 Aralık 2015 Pazartesi

At Kestanesi Kremi Faydaları

Genellikle süs ağacı olarak dikilen ve yazın pembe-beyaz çiçekleri ile hoş bir görüntüsü olan at kestanesinin sonbaharda kestaneden farklı olmayan meyveleri yere
At Kestanesi Kremi
dökülürler. Acı ve zehirli olduğu bilindiğinden kimse tarafından toplanmayan bu meyvelerin şifali etkisi kimi toplumlarca yüzyıllar öncesinden bilinmektedir. Ancak alternatif tıp dışında kozmetik sanayinde kullanımı son zamanlarda yaygınlaşmıştır.
Kırışık giderici birçok kremin ana etken maddesi olarak kullanılmaktadır. At kestanesi kremi ve yağı özellikle cilt bakımı konusunda mucizeler yaratmaktadır. Damar büzücü etkisi nedeniyle ciltteki kırmızı kılcal damarları
iyileştiriyor, genişlemiş gözeneklerin kapanmasına yardımcı oluyor.  Büzücü etkisi nedeniyle günümüzde birçok botoks ve vücut sıkılaştırıcı kremde atkestanesi kullanılıyor. Ayrıca hemoroid tedavisinde, göğüslerin sıkılaştırılmasında, saç dökülmelerinin önlenmesinde ve varis tedavisinde de kullanılmaktadır. Atkestanesi kremi yapmak için sonbaharda olgunlaşıp düşen meyveleri blenderda iyice parçalıyoruz. Cam bir kavanoza üçte bir oranında atkestanesi kalanına da naturel sızma zeytinyağı ekliyoruz. Karışımımızı güneşe koyup 45 gün kadar bekletiyoruz. Karışımı günde bir defa çalkalıyoruz.
45 günün sonunda karışımımızı süzüp başka bir kaba alıyoruz ve serin bir yerde muhafaza ediyoruz. İhtiyaç duyduğunuzda bu kremi el ve ayaklarda, yüzde çatlamış, kırışmış noktalara sürüyoruz.

Uyarı: Yukarıda yazılanların hiçbiri bilimsel çalışmalar neticesinde elde edilmiş bilgiler olmayıp tamamen kullanıcı tecrübeleri sonucu elde edilmiş bilgilerdir. At kestanesi ve at kestanesinden elde edilen ürünler epilepsi, şeker hastaları, gebelerde ve başka hastalığı olanlarda ciddi sorunlara yol açabilir. Bu ürünleri kullanmadan önce lütfen bir doktora danışın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More