10 Aralık 2015 Perşembe

Hamsi Buğulama Tarifi

 Malzeme:

  • 1 kg temizlenmiş hamsi,
  • 5-6 adet orta boy patates,
  • 3 adet orta boy soğan,
  • 3 adet orta boy domates,
  • 3-4 adet yeşil biber,
  • 1 adet limon,
  • 1-2 adet defne yaprağı,
  • Yarım demet maydanoz,
  • 1 su bardağı kadar su,
  • 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı,
  • Baharat olarak tuz ve karabiber,
  • Yağlı kağıt

Yapımı:
Balıklarımızı temizlenmiş aldığımız yapmamız gereken ilk şey balıklarımızı süzgece koyup musluğun altında iyice yıkamak olacaktır.  Balıklarımıza 1 tatlı kaşığı kadar tuzu ekleyip balıklarımızı karıştırıyor ve 15 dakika bekletiyoruz. Domates, soğan, patates ve limonu halka şeklinde doğruyoruz. Tepsimizin altına patates, soğan ve domatesi diziyoruz. Dizdiğimiz malzemenin üstüne bir sıra hamsilerimizi yerleştiriyoruz. Sonra tekrar bir sıra patates, soğan ve domates dizdikten sonra üzerine kalan balıklarımızı diziyoruz. En üst tabakaya limon ve defne yapraklarını, biberleri, aralıklı olarak diziyoruz. Limonların üstüne de ince ince doğradığımız maydanozları serpiyoruz. Karabiber, zeytinyağı, tuz ve suyu karışımın üzerinden gezdirdikten sonra tepsimizi yağlı kağıtla kapatıp önceden orta derecede ısıttığımız fırınımıza koyuyoruz. Ara ara kontrol edip pişmesini bekliyoruz. Afiyet olsun.


0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More