12 Aralık 2015 Cumartesi

Tuzda Levrek

Size bugün tuzda levrek yapımını anlatacağım. İlginç bir pişirme yöntemidir. Tandırda pişen yemeklerin tadını özleyenler için kesinlikle denenmesi gereken bir pişirme yöntemidir.


Malzemeler:
·        1 adet, pulları, kafası ve kuyruğu kesilmemiş, deniz levreği,
·        1 kg deniz tuzu, 1 kg sofralık tuz,
·        1 su bardağı su,
·        4 adet yumurta akı,
·        3-4 adet defneyaprağı,
·        1 dal biberiye,
·        1 orta boy limon,
·        1 adet kuru soğan,
·        1 dal taze kekik,
·        1 diş sarımsak,
·        Yağlı kağıt
Yapımı:

Genişçe bir kaba deniz tuzu, sofralık tuzu, yumurta akını ve suyu iyice karıştırıyoruz. Yağlı kağıdı fırın kabının altına serdikten sonra kağıdın üzerine tuzlu karışımın yarısını döküyoruz.
Balığın içine halka soğan, sarımsak, kekik, biberiye, limon ve defneyaprağı ile doldurup tepsiye alıyoruz. Balığın yüzeyini kalan harçla ( balığın içine girmeyecek şekilde) sıvıyoruz. Sonra da 180 derecede ısıtılmış fırına alıp 40 dakika kadar pişiriyoruz. Pişmiş tuz sertleşir. Tuzu çekiç yardımıyla kırdıktan sonra balığın derisini soyup servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More