·
1
avuç kadar kırık pirinç,
·
1
kaşık buğday unu,
·
1
yumurta,
·
6
su bardağı kadar su,
·
1
yemek kaşığı kuru nane,
·
Yarım
çay bardağı sıvı yağ.
Hazırlanışı:
Yoğurt çorbası yapmak için tencereye suyumuzu
alıyoruz ve kaynatıyoruz. Kaynayan suya pirinçlerimizi atıp 10 dakika kadar yumuşamalarını bekliyoruz. Bu arada başka bir kapta yumurta, un ve yoğurdu topaklanmayacak şekilde iyice karıştırıyoruz. Karışımı pirince ekleyip karıştırıyoruz. Karışım kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynamaya başlayınca tuzunu ekliyoruz. Kaynamadan tuz eklerseniz yoğurt kesilir. Ara ara pirinçlerin pişip pişmediğini kontrol ediyoruz. Piştikten sonra bir kaba yağı ve kuru naneyi alıp kavuruyoruz. Yakmadan kavurduğumuz nane ve yağı çorbaya ekliyoruz. Yoğurt çorbası hazırdır. Afiyet olsun.
alıyoruz ve kaynatıyoruz. Kaynayan suya pirinçlerimizi atıp 10 dakika kadar yumuşamalarını bekliyoruz. Bu arada başka bir kapta yumurta, un ve yoğurdu topaklanmayacak şekilde iyice karıştırıyoruz. Karışımı pirince ekleyip karıştırıyoruz. Karışım kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynamaya başlayınca tuzunu ekliyoruz. Kaynamadan tuz eklerseniz yoğurt kesilir. Ara ara pirinçlerin pişip pişmediğini kontrol ediyoruz. Piştikten sonra bir kaba yağı ve kuru naneyi alıp kavuruyoruz. Yakmadan kavurduğumuz nane ve yağı çorbaya ekliyoruz. Yoğurt çorbası hazırdır. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder