13 Aralık 2015 Pazar

Yoğurt Çorbası


   Malzeme:
·        1 kase kadar yoğurt
·        1 avuç kadar kırık pirinç,
·        1 kaşık buğday unu,
·        1 yumurta,
·        6 su bardağı kadar su,
·        1 yemek kaşığı kuru nane,
·        Yarım çay bardağı sıvı yağ.
Hazırlanışı:
Yoğurt çorbası yapmak için tencereye suyumuzu

alıyoruz ve kaynatıyoruz. Kaynayan suya pirinçlerimizi atıp 10 dakika kadar yumuşamalarını bekliyoruz. Bu arada başka bir kapta yumurta, un ve yoğurdu topaklanmayacak şekilde iyice karıştırıyoruz. Karışımı pirince ekleyip karıştırıyoruz. Karışım kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynamaya başlayınca tuzunu ekliyoruz. Kaynamadan tuz eklerseniz yoğurt kesilir. Ara ara pirinçlerin pişip pişmediğini kontrol ediyoruz. Piştikten sonra bir kaba yağı ve kuru naneyi alıp kavuruyoruz. Yakmadan kavurduğumuz nane ve yağı çorbaya ekliyoruz. Yoğurt çorbası hazırdır. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More