15 Aralık 2015 Salı

Sebzeli Levrek Tarifi


Malzeme:
·        2 adet orta boy levrek ( ya da ihtiyacınıza göre),
·        2 adet orta boy kuru soğan,
·        1 adet domates,
·        2 adet patates,
·        Yarım çay bardağından az sızma zeytinyağı,
·        Tuz, karabiber, pul biber
·        3-5 dal defneyaprağı,
·        1 adet dilimlenmiş limon,
·        1 tutam maydanoz,
·        3-4 diş sarımsak,
·        Folyo kağıt.




Yapımı:
Sebzeli levrek yapmak için gerekli olan patates, limon, soğan ve domatesleri halka şeklinde kesiyoruz. Bir kapta tuz, baharatlar, zeytinyağı, ezdiğimiz sarımsağı ve biraz limon suyunu iyice karıştırıyoruz. Fırın kabımızın altına folyo kağıdımızı yerleştiriyoruz. İyice temizlenmiş balığımızı kağıdın üzerine koyduktan sonra içine bu karışımdan dolduruyoruz. Kalanını da balığımızın dışına sürüyoruz. Balıkların sağına soluna ve biraz da içine halka doğradığımız patates, soğan, domates ve limonlarımızı, defne ve maydanozlarımızı yerleştiriyoruz. Son aşama olarak üzerini folyo ile kapatıyoruz. 220 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık yarım saat bekletiyoruz. Patatesler piştiğinde sebzeli levrek olmuş demektir. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More