Malzeme:
·
2
adet orta boy levrek ( ya da ihtiyacınıza göre),
·
1
adet domates,
·
2
adet patates,
·
Yarım
çay bardağından az sızma zeytinyağı,
·
Tuz,
karabiber, pul biber
·
3-5
dal defneyaprağı,
·
1
adet dilimlenmiş limon,
·
1
tutam maydanoz,
·
3-4
diş sarımsak,
Yapımı:
Sebzeli levrek yapmak için gerekli olan patates, limon,
soğan ve domatesleri halka şeklinde kesiyoruz. Bir kapta tuz, baharatlar,
zeytinyağı, ezdiğimiz sarımsağı ve biraz limon suyunu iyice karıştırıyoruz. Fırın
kabımızın altına folyo kağıdımızı yerleştiriyoruz. İyice temizlenmiş balığımızı
kağıdın üzerine koyduktan sonra içine bu karışımdan dolduruyoruz. Kalanını da
balığımızın dışına sürüyoruz. Balıkların sağına soluna ve biraz da içine halka
doğradığımız patates, soğan, domates ve limonlarımızı, defne ve
maydanozlarımızı yerleştiriyoruz. Son aşama olarak üzerini folyo ile
kapatıyoruz. 220 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık yarım saat bekletiyoruz.
Patatesler piştiğinde sebzeli levrek
olmuş demektir. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder