16 Aralık 2015 Çarşamba

Mercimek Çorbası Tarifi


Malzeme:

  •  1 su bardağı kadar kırmızı mercimek,
  •  1 yemek kaşığı kadar buğday unu,
  •  1 tane havuç,
  •  1 tane orta boy soğan,
  •  Yarım yemek kaşığı kadar domates salçası ( damak zevkinize göre arttırabilir ya da azaltabilirsiniz)
  •  1 çay kaşığı kadar karabiber,
  •  5 su bardağı kadar içme suyu,
  •  2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ,
  •  
Sos için:

  •  2 yemek kaşığı kadar tereyağı,
  •  1 tatlı kaşığı kadar kırmızı toz biber,


Yapımı:
Hazırlık olarak, soğanlar ufak ufak, havuçlar küp küp doğranır. Mercimek iki defa yıkanır. Soğanlar ve sıvı yağ beraber tencereye alınır, soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Un eklenir ve kısık ateşte kavrulana kadar karıştırılır. Salça ilave edilir ve kokusu çıkıncaya kadar kavrulur. Daha sonra havuç ve mercimekler tencereye alınır, üzerine 5 bardak su eklenir. Havuçlar ve mercimekler yumuşayıncaya kadar tencerenin kapağı kapalı olarak, kısık ateşte, kaynatılır. Düdüklü tencerede kaynamaya başladıktan 15 dakika sonra çorba hazırdır. Pişen çorba blenderdan geçirilir, tuz ve karabiber katılır. Kıvamı koyu olursa biraz su eklenip bir taşım kaynatılabilir.
Küçük bir tavada tereyağı kızdırılır ve içine toz biber katılır. Yakmadan sos hazırlanır ve servis tabağına alınan çorbanın üzerinde gezdirilir. Bir dilim limonla beraber servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More