Malzeme:
- 2 yemek kaşığı kadar tereyağı,
- 1 tatlı kaşığı kadar kırmızı toz biber,
Yapımı:
Hazırlık
olarak, soğanlar ufak ufak, havuçlar küp küp doğranır. Mercimek iki defa
yıkanır. Soğanlar ve sıvı yağ beraber tencereye alınır, soğanlar pembeleşinceye
kadar kavrulur. Un eklenir ve kısık ateşte kavrulana kadar karıştırılır. Salça
ilave edilir ve kokusu çıkıncaya kadar kavrulur. Daha sonra havuç ve
mercimekler tencereye alınır, üzerine 5 bardak su eklenir. Havuçlar ve mercimekler
yumuşayıncaya kadar tencerenin kapağı kapalı olarak, kısık ateşte, kaynatılır. Düdüklü
tencerede kaynamaya başladıktan 15 dakika sonra çorba hazırdır. Pişen çorba
blenderdan geçirilir, tuz ve karabiber katılır. Kıvamı koyu olursa biraz su
eklenip bir taşım kaynatılabilir.
Küçük bir
tavada tereyağı kızdırılır ve içine toz biber katılır. Yakmadan sos hazırlanır
ve servis tabağına alınan çorbanın üzerinde gezdirilir. Bir dilim limonla
beraber servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder