26 Aralık 2015 Cumartesi

Tavada Levrek


Malzeme:
·   1 adet taze levrek,
·   1 su bardağı kadar mısır unu,
·   Biraz sıvı yağ,
·   1 adet yumurta,
·   Yeteri kadar tuz,

Yapımı:
Öncelikle balığı kan kalmayana kadar yıkayıp fileto (ikiye ayırıp) şeklinde kesiyoruz ve

kılçığını çıkarıyoruz. Balığı süzgeçte biraz süzülmeye bıraktıktan sonra tuzlayıp yumurta sarısına buluyoruz. Sonra da una bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz. Kızaran levrekimizi içinde peçete olan bir tabağa alıyoruz ki peçete fazla yağı alsın. Tavada levrek hazırdır. Güzel bir salata eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More