- 4.5 su bardağı kadar süt,
- 2 çorba kaşığı kadar nişasta,
- 2 çorba kaşığı kadar kakao,
- 1 yumurta sarısı,
- 2 yemek kaşığı kadar un,
- 4 yemek kaşığı kadar (damak tadınıza göre azaltabilir- çoğaltabilirsiniz.) toz şeker,
- 1 paket vanilya,
- 1 yemek kaşığı kadar tereyağı,
Çikolatalı
Puding Tarifi :
- Genişçe bir tencereye kakaoyu, nişastayı ve unu alıp bir bardak süt de ekleyerek iyice karıştırıyoruz.
- Yumurta sarısını ekledikten sonra tencereyi ocağa koyuyoruz. Kısık ateşte pişen malzemeyi iyice karıştırıyoruz ki yumurta pişip topaklanmasın.
- Katılaşmaya başlayan karışıma kalan sütümüzü de ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynadıktan 1-2 dakika sonra ocağın altını kapatıyoruz.
- Tereyağı, vanilya ve şekeri ( şeker yerine çikolata da ilave edebilirsiniz) ilave ettikten sonra mikser ile 3 dakika kadar karıştırdıktan sonra kaplara alabilirsiniz.
- Biraz soğuduktan sonra kaplarınızı buzdolabına alıp iyice soğumalarını bekledikten sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder