7 Ocak 2016 Perşembe

Dilber Dudağı



Dilber Dudağı İçin Malzeme:
  • 1 tane yumurta,
  • 1,5 kahve fincanı süt,
  • 1 adet yumurta sarısı,
  • 3 çorba kaşığı kadar sıvı yağ,
  • 1 tutam tuz,
  • 1 çorba kaşığı kadar sirke,
  • Yeterince un ( aldığı kadar)
  • Bir miktar buğday nişastası,
  • Kıyılmış bir miktar ceviz ve yumurta akı,

Üstü İçin:

  • 100 gram kadar tereyağı ( ya da margarin),
Şerbeti İçin:
  • 2 su bardağı kadar toz şeker,
  • 1,5 su bardağı kadar içme suyu,
  • 3-4 damla kadar limon suyu,
Dilber Dudağı Yapılışı:
Şerbet malzemesini bir tencereye alıp kaynatıyoruz ve soğuması için bir kenara bırakıyoruz. Hamur için unu, tuzu ve sıvı malzemeyi karıştırıyoruz. Elinize yapışmayacak kıvama gelinceye kadar hamuru yoğuruyoruz. Bu hamurdan 10 adet küçük beze yapıyoruz ve üzerini temiz bir bezle örtüp yarım saat bekletiyoruz. Sonra her bezeye nişasta serpip bezeleri küçük tatlı tabağı kadar açıyoruz.  Her birine nişasta serpip üst üste koyuyoruz. 10 katlı olan hamuru önce elimizle sonra da oklava yardımıyla tepsi büyüklüğünde açmaya çalışıyoruz. Açtığımız hamuru büyük su bardağı ağzıyla yuvarlak kesiyor, içine ceviz ve yumurta akı karışımını koyup dudak şeklinde katlıyoruz. Sonra da bu hamurları fırın tepsisine diziyoruz. Üstüne tereyağını eritip döküyoruz ve 170 derecelik fırında üstleri kızarana kadar 30-35 dakika kadar pişiriyoruz. Ilık şerbeti sıcak malzemeye döküyoruz.  Dilber Dudağı hazırdır. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More