Mercimek
Köftesi Malzemesi:
·
1 su bardağı kadar kırmızı mercimek,
·
1,5 su bardağı kadar ince köftelik bulgur,
·
1 demet maydanoz,
·
1 demet yeşil soğan,
·
Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ,
·
2 yemek kaşığı kadar domates salçası,
·
3 su bardağı kadar içme suyu,
·
Yeterince tuz, kimyon, pul biber, karabiber,
Mercimek
Köftesi Yapımı:
Mercimek köftesi için gerekli mercimek yıkanır ve iyice yumuşaması
için düdüklüde 10 dakika kadar haşlanır. Yumuşayan mercimeklere bulgur eklenir
ve 20 dakika kadar pişirilir. Kuru soğan ince doğranır ve sıvıyağda kavrulur,
salça eklendikten sonra bir miktar daha kavrulmaya devam edilir. Daha sonra bu
malzeme mercimeklere eklenir. Öte yandan maydanoz ve yeşil soğanlar ince
kıyılır, baharatlarla beraber mercimeklere katılır. Karışım biraz soğumaya
bırakılır. Soğuyan karışıma elle şekil verilir, marul ve ya roka yaprakları ile
servis edilir. Dilerseniz mercimek köftesini limonla da servis
edebilirsiniz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder