4 Ocak 2016 Pazartesi

Mercimek Köftesi



Mercimek Köftesi Malzemesi:
·        1 su bardağı kadar kırmızı mercimek,
·        1 tane kuru soğan,
·        1,5 su bardağı kadar ince köftelik bulgur,
·        1 demet maydanoz,
·        1 demet yeşil soğan,
·        Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ,
·        2 yemek kaşığı kadar domates salçası,
·        3 su bardağı kadar içme suyu,
·        Yeterince tuz, kimyon, pul biber, karabiber,
Mercimek Köftesi Yapımı:

 
Mercimek köftesi için gerekli mercimek yıkanır ve iyice yumuşaması için düdüklüde 10 dakika kadar haşlanır. Yumuşayan mercimeklere bulgur eklenir ve 20 dakika kadar pişirilir. Kuru soğan ince doğranır ve sıvıyağda kavrulur, salça eklendikten sonra bir miktar daha kavrulmaya devam edilir. Daha sonra bu malzeme mercimeklere eklenir. Öte yandan maydanoz ve yeşil soğanlar ince kıyılır, baharatlarla beraber mercimeklere katılır. Karışım biraz soğumaya bırakılır. Soğuyan karışıma elle şekil verilir, marul ve ya roka yaprakları ile servis edilir. Dilerseniz mercimek köftesini limonla da servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
 

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More