1 Ocak 2016 Cuma

Kakaolu Revani


Merhaba değerli okuyucularım. Bugün size kakaolu revani tarifi vereceğim.

Kakaolu Revani Malzemeleri
·        1 su bardağı kadar toz şeker,
·        3 tane yumurta,
·        1 su bardağı kadar irmik,
·        1 su bardağı kadar un,
·        1 su bardağı kadar sıvı yağ,
·        1 su bardağı kadar yoğurt,
·        1 paket kakao,
·        1 çay kaşığı kadar kabartma tozu,
·        1 adet limon kabuğu rendesi
·        1 yemek kaşığı kadar Hindistan cevizi,


Kakaolu Revani Şerbeti Malzemeleri
·        3 su bardağı kadar içme suyu,
·        2 su bardağı kadar şeker,
·        Yarım limon suyu
Kakaolu Revaninin Üzeri İçin
·        Yeterince Hindistan cevizi

Kakaolu Revani Tarifi

       Karıştırma kabına yumurtalarımızı kırıp üzerine 1 bardak şekeri ilave ediyoruz ve çırpıcı ile krema haline gelene kadar karıştırıyoruz. Krema haline gelen karışıma sıvıyağı ve yoğurdu da ilave edip yeniden çırpıcı ile karıştırıyoruz. El mikseri ile çırpacaksak 4-5 dakika, elektrikli mikserle karıştıracaksak 1-2 dakika karıştırdıktan sonra 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi ve 1 su bardağı irmiğimizi ilave edip tekrar çırpıyoruz. Sonra üzerine buğday ununu, kabartma tozunu, kakaoyu ve limon kabuğu rendesini ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz. Hamur kısmı için işlemimiz tamamdır. Elde edilen hamuru cam fırın kabına döküyoruz ve önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında 35-40 dakika kadar pişiriyoruz.

      Bir tencereye suyumuzu ve şekerimizi alıyoruz, ocakta kaynatıyoruz. Kaynayan şerbete limon suyunu ilave edip 1-2 taşım kadar kaynatıyoruz.      Şerbeti, soğuması için bir kenara alıp bekletiyoruz. Revanimiz piştikten sonra şerbeti her tarafına eşit şekilde döküyoruz. Revaninin şerbeti alması için 2-3 saat bekliyoruz. Kakaolu revani tamamdır. Dilimlere ayırıp üstüne Hindistan cevizi döktük mü servis edebiliriz. Afiyet olsun.


0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More