Merhaba değerli okuyucularım. Bugün size
kakaolu revani tarifi vereceğim.
Kakaolu Revani
Malzemeleri
· 1 su bardağı kadar toz şeker,
· 3 tane yumurta,
· 1 su bardağı kadar irmik,
· 1 su bardağı kadar un,
· 1 su bardağı kadar sıvı yağ,
· 1 su bardağı kadar yoğurt,
· 1 paket kakao,
· 1 çay kaşığı kadar kabartma tozu,
· 1 adet limon kabuğu rendesi
· 1 yemek kaşığı kadar Hindistan cevizi,
Kakaolu Revani
Şerbeti Malzemeleri
· 3 su bardağı kadar içme suyu,
· 2 su bardağı kadar şeker,
· Yarım limon suyu
Kakaolu Revaninin
Üzeri İçin
· Yeterince Hindistan cevizi
Kakaolu Revani Tarifi
Karıştırma kabına yumurtalarımızı
kırıp üzerine 1 bardak şekeri ilave ediyoruz ve çırpıcı ile krema haline gelene
kadar karıştırıyoruz. Krema haline gelen karışıma sıvıyağı ve yoğurdu da ilave
edip yeniden çırpıcı ile karıştırıyoruz. El mikseri ile çırpacaksak 4-5 dakika,
elektrikli mikserle karıştıracaksak 1-2 dakika karıştırdıktan sonra 1 yemek
kaşığı Hindistan cevizi ve 1 su bardağı irmiğimizi ilave edip tekrar
çırpıyoruz. Sonra üzerine buğday ununu, kabartma tozunu, kakaoyu ve limon
kabuğu rendesini ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz. Hamur kısmı için
işlemimiz tamamdır. Elde edilen hamuru cam fırın kabına döküyoruz ve önceden
180 dereceye ayarlanmış fırında 35-40 dakika kadar pişiriyoruz.
Bir tencereye suyumuzu ve şekerimizi
alıyoruz, ocakta kaynatıyoruz. Kaynayan şerbete limon suyunu ilave edip 1-2
taşım kadar kaynatıyoruz. Şerbeti,
soğuması için bir kenara alıp bekletiyoruz. Revanimiz piştikten sonra şerbeti
her tarafına eşit şekilde döküyoruz. Revaninin şerbeti alması için 2-3 saat
bekliyoruz. Kakaolu revani tamamdır. Dilimlere ayırıp üstüne Hindistan cevizi
döktük mü servis edebiliriz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder