3 Aralık 2015 Perşembe

Tavada Hamsi Kızartma


·        500 gram kadar hamsi,
·        7-8 adet arpacık soğanı,
·        7-8 adet çeri domates,
·        3 adet sivri biber,
·        8 adet çöp şiş,
·        2 çorba kaşığı kadar zeytinyağı,
·        1 su bardağı kadar mısır unu,
·        Damak zevkinize göre yeterince tuz, limon ve 14-15 yaprak roka,

Balıkları bol suda iyice yıkayıp süzgece alıyoruz ki suları süzülsün. Yeterli miktarda mısır ununu tuzla karıştırıyoruz. Balıklarımızı tek tek una bulayıp şişlere geçiriyoruz. 5-6 hamsiyi şişe geçirdikten sonra şişin bir ucuna arpacık soğanı diğer ucuna çeri domates ve biber geçiriyoruz. Dilerseniz balıkların arasına da bunları yerleştirebilirsiniz. Bu işlem bittikten sonra yanmaz
tavamıza 2 kaşık zeytinyağımızı döküp yüksek ateşte yağın kızarmasını bekliyoruz. İyice kızmış yağa şişlerimizi bırakıyoruz. Şişleri sık sık çevirmektense bir taraf tamamen kızardıktan sonra diğer tarafı çevirmeniz daha uygun olacaktır. Kızaran balığınızı limon ve rokayla servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More