2 Aralık 2015 Çarşamba

Hamsi Kızartma


1.     Kg hamsi,
2.     1 çay bardağı kadar zeytin yağı ( ya da sıvı yağ),
3.     Yeteri kadar tuz ve çöp şiş,
4.     2 bardak kadar mısır unu,

1 kg hamsinin içini iyice temizleyip bol su ile yıkıyoruz ve suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletiyoruz. Daha sonra mısır unu ve tuzu karıştırıyoruz. Balıkları tek tek tuzlu una bulayıp şişlere geçiriyoruz. Yapışmaz teflon tavaya yapımızı döküyoruz ve  hamsi kızartma için yüksek ateşli ocağımıza alıyoruz. İyice kızaran tavamıza balıklarımızı alıyoruz. Balıkları sık sık çevirmek yerine bir taraf
tamamen kızardıktan sonra kızarması için diğer tarafı çevirmek daha iyi olacaktır. Roka ve limonla yenecek harika bir yemek… Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More