1. Kg hamsi,
2. 1 çay bardağı kadar zeytin yağı (
ya da sıvı yağ),
3. Yeteri kadar tuz ve çöp şiş,
4. 2 bardak kadar mısır unu,
1 kg hamsinin içini iyice temizleyip bol su ile yıkıyoruz ve suyunun
süzülmesi için süzgeçte bekletiyoruz. Daha sonra mısır unu ve tuzu
karıştırıyoruz. Balıkları tek tek tuzlu una bulayıp şişlere geçiriyoruz.
Yapışmaz teflon tavaya yapımızı döküyoruz ve hamsi kızartma için yüksek ateşli
ocağımıza alıyoruz. İyice kızaran tavamıza balıklarımızı alıyoruz. Balıkları
sık sık çevirmek yerine bir taraf
tamamen kızardıktan sonra kızarması için diğer tarafı çevirmek daha iyi olacaktır. Roka ve limonla yenecek harika bir yemek… Afiyet Olsun.
tamamen kızardıktan sonra kızarması için diğer tarafı çevirmek daha iyi olacaktır. Roka ve limonla yenecek harika bir yemek… Afiyet Olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder