Sevgili
okurlarımız, sizlere bu yazımızda kış aylarının vazgeçilmez yemeklerinden fırında
hamsi tarifini vereceğiz.
Malzeme:
1. 1 kg hamsi,
2. 2 orta büyüklükte soğan,
3. 2 orta büyüklükte patates,
4. Yarım çay bardağı sıvı yağ,
5. Damak tadınıza göre yeterli tuz, pul
biber, limon,
Yapımı:
Kılçıkları
temizlenmiş ve bol suyla yıkanıp süzülen balıklar bir kaba alınır, içine tuz,
pul biber ve sıvı yağ eklenerek karıştırılır. Öte yandan patates ve soğanlar
halka şeklinde doğranarak tepsinin altına dizilir. Soğan ve patateslerin
üzerine biraz tuz serpildikten sonra hamsiler dizilir. Balıkların üzerine az
miktarda yağ
gezdirildikten sonra isteğe göre balıklar süslenir. Verdiğimiz tarife göre balıklar domates, limon ve yeşil biberle süslendi. Hazırlanan balıklar önceden 200° de ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir ve roka salatası ile servis edilir. Afiyet olsun.
gezdirildikten sonra isteğe göre balıklar süslenir. Verdiğimiz tarife göre balıklar domates, limon ve yeşil biberle süslendi. Hazırlanan balıklar önceden 200° de ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir ve roka salatası ile servis edilir. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder