1 Aralık 2015 Salı

Fırında Hamsi


Sevgili okurlarımız, sizlere bu yazımızda kış aylarının vazgeçilmez yemeklerinden fırında hamsi  tarifini vereceğiz.
     Malzeme:
1.     1 kg hamsi,
2.     2 orta büyüklükte soğan,
3.     2 orta büyüklükte patates,
4.     Yarım çay bardağı sıvı yağ,
5.     Damak tadınıza göre yeterli tuz, pul biber, limon,
6.     Balığı süslemek için biraz yeşil biber ve domates ( isteğe bağlı),
      Yapımı:
Kılçıkları temizlenmiş ve bol suyla yıkanıp süzülen balıklar bir kaba alınır, içine tuz, pul biber ve sıvı yağ eklenerek karıştırılır. Öte yandan patates ve soğanlar halka şeklinde doğranarak tepsinin altına dizilir. Soğan ve patateslerin üzerine biraz tuz serpildikten sonra hamsiler dizilir. Balıkların üzerine az miktarda yağ
gezdirildikten sonra isteğe göre balıklar süslenir. Verdiğimiz tarife göre balıklar domates, limon ve yeşil biberle süslendi. Hazırlanan balıklar önceden 200° de ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir ve roka salatası ile servis edilir. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More