5 Aralık 2015 Cumartesi

Tarçın Çayının Faydaları


Tarçın, tarçın ağacının kabuğundan elde edilir. Tarçın parça olarak kabuk şeklinde ya da toz şeklinde bulunabilir. Tarçının 100 den fazla çeşidi vardır ve bilimsel ismi cinnamonum verumdur. En yaygın türleri Seylan ve Çin tarçınlarıdır. Tatları ve kokuları birbirine oldukça yakın olan bu türlerden Seylan tarçını daha pahalı ve nadir bulunur. Tarçın eskiden beri çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılır. İshal, adet öncesi ya da sonrasında meydana gelen ağrıları
hafifletmek, sindirim bozuklukları gibi hastalık ve rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır. Şeker hastalığı tedavisinde kullanılmak için son yıllarda çalışmalar yapılmaktadır. Tarçın;
·        Mide rahatsızlıklarını hafifletir, mide kramplarını giderir.
·        Dolaşımı arttırır, kan şekerini düzenlemeye yardımcı olur.
·        Antibakteriyel özelliği ile enfeksiyonlara karşı vücut direncini arttırır, soğuk algınlığının etkilerini hafifletir.
·        Zayıflamaya yardımcı olur.
·        Regl (aybaşı) ağrılarını azaltır.


Uyarı: Bitki çaylarını fazla tüketmek sağlık sorunlarına neden olabilir.


Sağlık durumunuza göre, tüketmeden önce doktorunuza danışmanız yararlı olabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More