6 Kasım 2015 Cuma

Zeytin Reçeli

Malzemeler
·                            1 kg. yeşil dolgu kokteyl zeytin
·                            750 gr. toz şeker
·                            1 adet portakal kabuğu
·                            3-4 tane karanfil
·                            1/2 limon suyu
·                            1/2 su bardağı su

Yapılışı
·                            Salamurada işlendikten sonra çekirdeği alınıp satışa sunulan dolgu kokteyl zeytinlerden bir kavanoz alınız
·                            Zeytinleri çıkarıp, kırmamaya özen göstererek içini boşaltınız
·                            Bir tencere içinde zeytinleri sıcak su ile haşlayınız

·                            Bir başka tencere içinde,şekeri 1/2 su bardağı su ile kaynatınız
·                            Elma soyar gibi soyduğunuz portakalın kabuklarını ve karanfilleri ekleyiniz
·                            İnce köpük kaynamaya başlayınca önceden süzüp kuruladığınız zeytinleri katınız ve limon suyunu dökünüz

·                            Kıvamına bakarak 12-15 dakika daha kaynatınız

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More