Malzemeler
·                           
1 kg . yeşil dolgu
kokteyl zeytin
·                           
750 gr. toz şeker
·                           
1 adet portakal kabuğu
·                           
3-4 tane karanfil
·                           
1/2 limon suyu
·                           
1/2 su bardağı su
Yapılışı
·                           
Salamurada işlendikten sonra
çekirdeği alınıp satışa sunulan dolgu kokteyl zeytinlerden bir kavanoz alınız
·                           
Zeytinleri çıkarıp, kırmamaya özen
göstererek içini boşaltınız
·                           
Bir tencere içinde zeytinleri sıcak
su ile haşlayınız
·                           
Bir başka tencere içinde,şekeri 1/2
su bardağı su ile kaynatınız
·                           
Elma soyar gibi soyduğunuz portakalın
kabuklarını ve karanfilleri ekleyiniz
·                           
İnce köpük kaynamaya başlayınca
önceden süzüp kuruladığınız zeytinleri katınız ve limon suyunu dökünüz
·                           
Kıvamına bakarak 12-15 dakika daha
kaynatınız
 RSS Feed
 Twitter
11:46:00
cevizkabugu3676

0 yorum:
Yorum Gönder