7 Kasım 2015 Cumartesi

Ağaçkavunu Reçeli


         Malzemeler

·        1.250 gr ağaçkavunu
·        2 kg tozşeker
·        6 bardak su



Yapılışı

Ağaçkavunlarının ince sarı kabukları soyulur. Yuvarlak dilimler halinde kesilip ekşisi çıkarılır. Sonra kalın delikli bir rendeyle güzelce rendelenir. 3 bardak suyla haşlanır. Haşlanmış ve rendelenmiş

ağaçkavunları bir kevgire dökülüp üzerinden soğuk su geçirilir. Öte yandan 2 kilo toz şeker, 6 bardak su ile karıştıra karıştıra kaynatılır. Suyunu çekip adalaşınca ateşten indirilir. Rendelenmiş ağaç kavunları bu ağdalanmış şurubun içine yatırılır. Kavunlar bir miktar su alacağından suyunu çekene kadar yani yeniden ağdalaşıncaya kadar orta ısılı ateşte kaynatılır. Kaynayan şurup reçel haline gelince ateşten indirilir. Ilıkken kavanoza koyulup kaldırılır.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More