6 Kasım 2015 Cuma

Ayva Reçeli

Tam da ayvanın zamanı olduğu bugünlerde bugün size ayva reçeli tarifi vereceğim.
Ben reçeli çok şekerli sevmediğimden  daha az şeker kullanarak pişiriyorum. Tabii ilk başlarda daha az şeker kullanarak reçel pişirdiğim için sulu olacak diye endişelendim ama sonuç korktuğum gibi olmadı.  Kıvamı ve şekeri yerinde bize tüm kış yetecek kadar reçelimiz oldu…
 
Reçeliniz sulu kalıyorsa 2 saati geçkin bir süredir kaynatıyorsunuz ve bir türlü yoğun koyuluğa ulaşmıyorsa panik yapmayın. Tencerenin kapağını kapatın ve ocaktan aldığınız reçeli bir gece aynı tencerede dinlendirin sabah reçeliniz istediğiniz gibi olur.

Malzemeler:
·                  1,5 kilo ayva
·                  1 kg+ 1 su bardağı  toz şeker
·                  Yarım limon suyu
·                  7-8 adet tane karanfil
·                  4 su bardağı su
              
Yapılışı:
1.                             Öncelikle ayvaları yıkayın, soyun ve  küplere bölün.
2.                             Küp küp doğradığınız ayvaların kararmaması için önceden hazırladığınız limonlu suya atın.
3.                             Ayvaları geniş bir çelik tencereye alın üzerine suyu ekleyerek ayvalar yumuşayana kadar orta ateşte pişirin.
4.                             Yumuşayan ayvaların üzerine suyunu dökmeden şekerin ve karanfilin tamamını ekleyin, şeker eriyene kadar yavaşça karıştırın ve kısık ateşte kıvamı koyulaşana kadar kaynatın
5.                             Ocaktan almadan 5-6 dakika önce yarım limonun suyunu ekleyin.
6.                             Pişen reçelinizi soğumaya bırakın ve soğuduktan sonra kuru kavanozlara paylaştırarak ağzını sıkıca kapatın.


0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More