5 Kasım 2015 Perşembe

Elma Marmelatı

  1. 4 adet elma
  2. Yarım yemek kaşığının yarısı kadar tarçın (toz)
  3. 5.5 yemek kaşığı pekmez
  4. 1 çay kaşığı tuz
  5. 1 limonun kabuğu ve suyu
  6. 1 portakalın yarısının suyu
  7. 2 su bardağı su

HAZIRLANIŞI



Elmaların kabuklarını soyup küp küp doğrayalım. Daha sonra onları tarçın ile harmanlayalım. Bu arada tenceremize 2 su bardağı koyup kaynatalım ve elmalarımızı içine atalım. Pekmezimizi şeker niyetine koyacağız daha sonra 10 dakika kaynatacağız. Kaynarken limon kabuğu suyu ve bir portakalın yarısının suyunu sıkalım.
Kaynasın,suyunu çeksin, katılaşsın ve macun kıvamına gelince ocaktan alın. Üstüne streç film sarıp camın önüne koyun. 5 dakika sonra camın önünden alıp kavanoza koyun. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More