Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
·
Yarım karpuz, karpuz kabuğu,
·
5 su bardağı toz şeker,
·
5 su bardağı su,
·
1 çorba kaşığı karbonat,
·
5 adet karanfil,
·
1 adet limonun kabuğunun rendesi,
·
Yarım limonun suyu,
·
3 – 4 adet limon tuzu
Karpuz Kabuğu Reçeli Yapılışı
Karpuz kabuklarını soyucu ile veya bıçakla soyalım.
Sonra küp küp veya ince ince şerit şeklinde doğrayalım.
Karpuzun kırmızı kısımlarını iyice alalım.( kırmızı yerleri
kalırsa reçel yumuşak oluyor )
Doğradığımız karpuz
kabuklarını tencereye koyup, içine üzerini geçecek şekilde su ilave edelim.
Üzerine karbonatı ilave edelim ve iyice karıştırıp, 1 gece buzdolabında bekletelim.
Ertesi gün suyunu süzüp, bol suda yıkayalım.
Daha sonra tekrar karpuz kabuklarının üzerini geçecek kadar su
doldurup, 2 dakika kaynatalım ve suyunu süzelim. (2 dakikayı geçmemeye özen
gösterelim )
Geniş bir tencereye karpuz kabuklarını,
suyu, toz şekeri, limon kabuğu rendesini,
karanfilleri koyalım.
Önce orta ateşte kaynayana kadar
pişirelim.
Kaynadıktan sonra kısık ateşte karpuz kabukları şeffaflaşıncaya kadar pişirelim.
Son olarak limon suyunu, limon tuzunu ilave edelim ve 5 dakika
daha kaynatıp, ocaktan alalım.
Karpuz Kabuğu Reçelini soğuduktan sonra kavanoza boşaltıp, buzdolabında
muhafaza edelim.
0 yorum:
Yorum Gönder