29 Ekim 2015 Perşembe

Karpuz Kabuğu Reçeli

Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi İçin Malzemeler


·                       Yarım karpuz, karpuz kabuğu,
·                       5 su bardağı toz şeker,
·                       5 su bardağı su,
·                       1 çorba kaşığı karbonat,
·                       5 adet karanfil,
·                       1 adet limonun kabuğunun rendesi,
·                       Yarım limonun suyu,
·                       3 – 4 adet limon tuzu
Karpuz Kabuğu Reçeli Yapılışı

 

Karpuz kabuklarını soyucu ile veya bıçakla soyalım.
Sonra küp küp veya ince ince şerit şeklinde doğrayalım.
Karpuzun kırmızı kısımlarını iyice alalım.( kırmızı yerleri kalırsa reçel yumuşak oluyor )
Doğradığımız karpuz kabuklarını tencereye koyup, içine üzerini geçecek şekilde su ilave edelim.
Üzerine karbonatı ilave edelim ve iyice karıştırıp, 1 gece buzdolabında bekletelim.
Ertesi gün suyunu süzüp, bol suda yıkayalım.
Daha sonra tekrar karpuz kabuklarının üzerini geçecek kadar su doldurup, 2 dakika kaynatalım ve suyunu süzelim. (2 dakikayı geçmemeye özen gösterelim )
Geniş bir tencereye karpuz kabuklarını, suyu, toz şekeri, limon kabuğu rendesini, karanfilleri koyalım.
Önce orta ateşte kaynayana kadar pişirelim.
Kaynadıktan sonra kısık ateşte karpuz kabukları şeffaflaşıncaya kadar pişirelim.
Son olarak limon suyunu, limon tuzunu ilave edelim ve 5 dakika daha kaynatıp, ocaktan alalım.
Karpuz Kabuğu Reçelini soğuduktan sonra kavanoza boşaltıp, buzdolabında muhafaza edelim.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More