Güzel bir bekleyişin ardından kahvaltı sofralarınıza
damaklarınızı tatlandıracak çikolatalı kiraz reçeli. Çay saatlerinde de tost
ekmeklerinizi kızartıp üstlerine sürüp misafirlerinize ikram edeceğiniz bir tarif adıyla şaşırtacak, tadıyla büyüleyecek.
Malzemeler:
•
600 gr dondurulmus vişne
•
600 gr dondurulmuş kiraz
• 1
paket limon tuzu
•
500 gr reçel şekeri
• 50
gr kahveli çikolata
• 4
yemek kaşığı vişne suyu
Yapılışı:
·
Vişne ve kirazı temizleyip yıkayın, ardından
saplarını ve çekirdeklerini çıkartın.
·
Vişneleri blendır dan geçirip püre
haline
·
getirin.
·
Vişne püresini ile ikiye böldüğünüz kirazları limon tuzu, reçel şekerini geniş bir tencereye ilave edin.
·
Öncelikle sürekli karıştırarak kaynatın,
ardından orta ateşte 3 dakika daha kaynatmaya devam
edin.(reçelin köpüğünü kaşık yardımıyla alın)
·
Çikolatayı elinizle küçük parçalara bölün ve sıcak reçelin içine
atıp eritin.
·
Çikolatalar eridikten sonra, vişne suyunu ilave ederek
karıştırın.
·
Reçelin fazla soğumadan kavanozlarınıza doldurun ve
kapaklarını sıkıca kapatın.
·
5 dakika baş aşağı bekletin ve sonrasında kavanozları çevirip soğumaya bırakın.
·
En az 1 hafta sonrasında yemeye başlamanızı öneririm.
Afiyet Olsun.
Not: Reçel kavanozlarınızı
çok sıcak olmayan havadar bir yerde muhafaza ediniz.
Güzel bir bekleyişin ardından kahvaltı sofralarınıza damaklarınızı tatlandıracak çikolatalı kiraz reçeli. Çay saatlerinde de tost ekmeklerinizi kızartıp üstlerine sürüp misafirlerinize ikram edeceğiniz bir tarif adıyla şaşırtacak, tadıyla büyüleyecek.
0 yorum:
Yorum Gönder