Merhaba, sevgili okurlarım. Çilek Reçeli Tarifi ile sizlerleyiz. Bu muhteşem lezzeti herkes denemeli diyerek giriş yazımıza başlıyorum. Reçel yaparken nelere dikkat etmemiz gerekiyor sorusuna işinize yarayacak birkaç tane püf noktası yazacağım. Reçeli derince bir tencerede pişirelim reçelinizin kararmasını istemiyorsanız kapağını asla kapatmayınız. Mümkün olduğu kadar az karıştırmaya çalışın, yoksa çilekler dağılabilir. Reçellerin saklandığı yer, 21-17 derece arasında olmalı, aksi takdirde vitamin kaybı ve bakterilerin üremesine neden olabiliriz.
1 Su bardağına doldurduğunuz suya bir damla reçelin suyundan damlatığınızda nokta halinde kalıyorsa Çilek Reçeli Tarifi olmuş demektir, artık ocağın üzerinden alabilirsiniz.
Çilek Reçeli Tarifi için malzemeler
Çilek Reçeli Tarifi
Ertesi sabah, büyük bir tencereye, çilekleri alalım su ilave etmenize gerek yoktur, zira çilek kendi suyunu salacaktır. İstediğiniz kıvama gelene kadar, kaynatalım, içine 1 limon suyunu ilave edelim 5–6 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım.
Sıcak olarak kavanoza alıp, ağzını kapatırsak uzun süre saklayabilirsiniz. Yalnız bu şekilde uzun süre saklarsanız, kıvamını biraz daha koyu yapmalısınız, zira uzun süre saklanan reçel sulanacaktır. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder