5 Kasım 2015 Perşembe

Portakal Marmelatı

Hazırlanışı:

  ·         su (tarifte ne kadar olduğu belirtilecektir.
  ·         toz şeker (tarifte belirtilen ölçüde) 
  ·         4 adet limon
  ·         4 adet portakal 

Meyveleri yıkayın, kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın. Meyveleri bir kaba, kabuklarını ise su dolu diğer bir kaba koyun. Kabukların acı tatlarını gidermek için, birkaç kez suyunu değiştirerek kaynatın. Kabukları ve meyveleri, ağırlıklarının yaklaşık iki misli ağırlıkta suyun içinde yaklaşık yarım saat pişirin.  


Pişen meyveleri ve kabuklarını ağırlıklarıyla eşit miktarda şekerle birlikte, on beş dakika daha, devamlı olarak karıştırarak pişirin. Pişirdiğiniz marmelatı soğutmadan, kuru cam kavanozlara doldurun, soğuduğunda serin bir yerde saklayın. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More