30 Ekim 2015 Cuma

Kuru Kaysı Reçeli


Kuru kaysı reçeli yaparken mutlaka bir geceden suda bekletin ve ertesi gün şişmiş olan kayısılardan reçel yapımına başlayın.

Kuru Kayısı Reçeli Tarifi için malzemeler

1/2 kilogram kuru kayısı
1 tane limonun suyu
3 su barda
ğı su
5 su barda
ğı toz şeker







Kuru kayısıları yıkayın ve bir kabın içine koyup üzerine bolca su ekleyip, bir gece bekletin.
Bir sonraki gün suyu süzün ve su ile 
şişmiş olan kuru kayısıları bir tencerenin içine koyup üzerine 3 su bardağı suyu koyup kaynatın.
Kaynamaya ba
şlayınca toz şekeri serpin ve şekerler eriyene kadar pişirmeye devam edin.
Kuru kayısı reçeli kıvamını alıp, koyula
şınca içine limon suyunu sıkıp, 1-2 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
Hazır olan kuru kayısı reçelini cam kavanoza koyup, iyice so
ğumasını bekleyip, ardından kavanozu sıkıca kapatın ve serin bir yere ters çevirerek koyun.
Afiyet olsun.


0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More