30 Ekim 2015 Cuma

Greyfurt Reçeli Tarifi

·         Malzemeler
•    1 adet greyfurt
•     3 kg toz
şeker
•    2 adet limon
•    3 adet portakal




Yapılışı 
·         Greyfurt, limon ve portakalın kabuklarını soyup beyaz kalan kısımlarını iyice temizleyin.
·         Temizlediğiniz meyveleri küçük parçalar halinde
doğrayın.
·         Üzerine su ekleyip 24 saat bekletin. 
·         Bekleme süresinden sonra su ile birlikte tencereye alın.
·         Üzerine toz şekeri ilave edip kaynamaya bırakın.
·         Hafif koyu kıvama ulaştıktan sonra ocaktan alın ve ılınmaya bırakın.
·         Ilınan reçeli kavanozlara doldurup kavanozların kapaklarını sıkıca kapatın.
·         2 gün dinlendirdikten sonra istediğiniz zaman kavanozlardan çıkarıp servis edin.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More