30 Ekim 2015 Cuma

Kuru İncir Reçeli

Malzemeler:
•    350 gr kuru incir
•    1 kilo toz şeker
•    2,5 su bardağı su
•    5-6 adet karanfil
•    Dörtte bir limon suyu




Yapılışı:
·            Geniş bir tencereye su ve şekeri ilave edin kısık ateşte sürekli karıştırarak şeker eriyene kadar kaynatın.
·            Şerbet koyulaşmaya başlayınca incirleri(dilerseniz dörde bölebilirsiniz) ve karanfili ilave edin ve kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.(üzerinde beyaz köpük oluşacaktır onları kepçe yardımıyla alın) 35-40 dakika
·             35-40 dakika sonra reçel kıvamını bulunca limon suyunu ekleyip 4-5 dakika daha pişirin ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.

·         Ardından cam kavanozlara doldurun ve serin bir yerde muhafaza edin.



0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More