26 Kasım 2015 Perşembe

Böğürtlen Marmelatı Nasıl Yapılır?


      Malzeme:
1.       500 gr böğürtlen
2.       3 çorba kaşığı şeker (olgun böğürtlenler daha şekerlidir. Buna göre şeker arttırılabilir ya da azaltılabilir.)

Böğürtlenler bir kaba alınır ve üzerine şeker dökülür, 2-3 saat kadar bekletilir. Sulanan karışım blendardan geçirilir ve kaynatmak üzere bir tencereye alınır. Kaynadıktan sonra ılımaya bırakılan karışım kevgirden geçirilerek çekirdeklerinden ayrılır.  Hemen tüketilmeyecekse sıcakken kavanozlara alınır ve kapakları kapatılır. Hemen tüketilecekse soğumaya bırakılır, soğuduktan sonra kavanozlara alınır. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More