·
2
su bardağı su
·
3
adet limon
·
2
diş karanfil
1. Şeftalileri soyulur, çekirdekleri
çıkarılır, küp küp doğranır ve mutfak robotu haznesine konulur.
2. Daha rahat parçalanabilsinler diye
şeftalilerle beraber birazda su eklenir ve blenderla parçalanır.
3. Parçalanan şeftaliler tencereye
alınır, suyu ve şekeri eklenerek kaynamaya bırakılır.
4. Kaynadıktan sonra altı kısılır ve
yarım saat kaynatılır.
5. Kaynayan karışıma limon suyu ve karanfil
eklenir. 10 dakika daha kaynaması beklenir.
6. Hemen tüketilmeyecekse sıcakken
kavanozlara alınır ve kapağı kapatılır. Hemen
tüketilecekse 1 gece soğumaya bırakıldıktan sonra kavanozlara alınır ve kapaklar kapatılır. Afiyet olsun.
tüketilecekse 1 gece soğumaya bırakıldıktan sonra kavanozlara alınır ve kapaklar kapatılır. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder