25 Kasım 2015 Çarşamba

Şeftali Marmelatı Nasıl Yapılır?


·        2.5 kg toz şeker
    ·        2 su bardağı su
    ·        3 adet limon
    ·        2 diş karanfil
     1.     Şeftalileri soyulur, çekirdekleri çıkarılır, küp küp doğranır ve mutfak robotu haznesine konulur.
     2.     Daha rahat parçalanabilsinler diye şeftalilerle beraber birazda su eklenir ve blenderla parçalanır.

3.     Parçalanan şeftaliler tencereye alınır, suyu ve şekeri eklenerek kaynamaya bırakılır.
4.     Kaynadıktan sonra altı kısılır ve yarım saat kaynatılır.
5.     Kaynayan karışıma limon suyu ve karanfil eklenir. 10 dakika daha kaynaması beklenir.
6.     Hemen tüketilmeyecekse sıcakken kavanozlara alınır ve kapağı kapatılır. Hemen
tüketilecekse 1 gece soğumaya bırakıldıktan sonra kavanozlara alınır ve kapaklar kapatılır. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More