Vişne Reçeli Tarifi yaparken nelere dikkat etmeliyiz? Öncelikle çürüksüz lekesiz çok küçük olmayan vişneleri seçmeliyiz. Dilerseniz çekirdeklerini çıkarabilirsiniz veya çekirdekli de yapılabilir. Vişne biraz ekşi bir meyve olduğu için içine katacağımız şeker diğer reçellere göre biraz fazla olmalı. Bu şekilde olduğunda kıvamı ve rengi çok yerinde olacaktır. Vişne reçeli yaparken tahta kaşık kullanmaya özen göstermelisiniz. Bu reçelin fazla karıştırılmaması gerekiyor, reçelin rengini ve tadını etkilememsi için limon suyunun en son eklenmesi gerekiyor. Limon suyunu erken eklenmesi vişnenin rengini değiştirecek ve tadını bozacaktır. Vişne bünyesinde fazla su barındırdığı için kıvamı biraz zor anlaşılır bu nedenle iplik iplik akmasını beklemek zorundayız. Burada dikkat etmemiz gereken nokta fazla kaynatmamaya özen göstermeliyiz, fazla kaynatmak rengini bozacaktır. Vişne Reçeli size sulu kıvamda görünebilir fakat soğuduğunda koyulaşabilir, vişne reçeli bir çok reçel gibi ışık almayan serin kuru bir yerde muhafaza edilmelidir. Mutlaka cam kavanozlarda saklanmalıdır, sıcakken cam kavanozlara koyulmalı iyice soğuduktan sonra kavanozun ağzı kapatılmalıdır. Kolay gelsin…
1,5 kilo şeker
Yarım Limon
Vişne Reçeli Malzemeleri
1 kilo vişne1,5 kilo şeker
Yarım Limon
0 yorum:
Yorum Gönder