Merhaba. Bugün sizlerle Süt Reçeli tarifini yapacağız. Öncelikle süt reçelini büyük ve derin bir tencerede pişirmelisiniz. Arada sırada karıştırarak şekerin yanmamasını sağlayabilirsiniz. Orta ateşte ve sürekli kontrol edilerek pişirilmelidir. Kıvamını ayarladıktan sonra arzu edersiniz bir kare bitter çikolata atabilirsiniz. Arzunuza göre şeker miktarını azaltabilir veya artırabilirsiniz. İçerisine eklediğiniz fındık tozu ya da badem tozu ile fındık kreması da yapabilirsiniz. Sizin ve sevdiklerinizin de büyük bir keyifle yiyeceği harika lezzeti denemenizi tavsiye ederiz. Söylemiş olduğuz püf noktalara göre harika bir süt reçeli elde edebilir ve kahvaltılarınızı, sofralarınızı renklendirebilirsiniz. Hepinize afiyet olsun.
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı karbonat
Süt Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
1 litre süt1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı karbonat
0 yorum:
Yorum Gönder