27 Ekim 2015 Salı

Armut Reçeli Tarifi


Armut Reçeli Tarifi yaparken her reçelde olduğu gibi meyve seçiminde özen göstermeliyiz, meyvelerin olgun olması önem taşıyor. Çürük ve lekeli olmaması gerekiyor, zelelenmemiş olması reçelin daha kıvamlı dayanıklılığı yüksek olması için bir nedendir. Armut Reçelinde doğrama işlemi sizin arzunuza göre değişiebilir, isterseniz büyük parçalar halinde bırakabilirsiniz onun tabağa sunumu daha farklı olabilir. Küp halinde doğradığınızda kahvaltı esnasında ekmeğe alma daha rahat olacaktır. Reçelimiz kaynarken köpük oluşmaması için, içersine mutlaka küçük bir parça tereyağ ekleyiniz. Reçelimize limon suyunun yanı sıra eklediğimiz limon tuzu reçelin renginin daha parlak ve dayanıklı olacaktır. Reçelinizin kıvamı çok sulu olursa, suyundan bir miktar alabilirsiniz böylece taneleri daha fazla olacaktır. Biz suyunu fazla istediğimiz için 3 bardak su kullandık siz isterseniz 2 su bardağı kullanabilirsiniz. Bu kıvamının daha akışkan olmasını sağlayacaktır, Armut Reçeli alışılmaşın dışında sofralarımızda pek görmeye alışık olmadığımız bir reçel tarifi olduğu için aromasını yüksetmek için içersine zencevil, tarcın ve karanfil gibi baharatlar ekleyebilirsiniz, hatta sizin sevdiğiniz başka baharatlar varsada hiç bir zararı olmayacaktır aromasını yükselteceği için rahatlıkla kullanabilirsiniz. Armut Reçelini umarız hepiniz seveceksinizdir, Diğer reçel tariflerimiz için Tatlı Tariflerine tıklayınız. Afiyet olsun..

Armut Reçeli Malzemeler

1 parça, zencefil
1,5 kilo, şeker

3 tane karanfil
1 tane, kabuk tarcın
limon tuzu
Yarım limon suyu
1 kilo, armut
3 su bardağı,su

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More