27 Ekim 2015 Salı

Kayısı Reçeli Tarifi


Kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmez lezzeti reçel dayanılmaz lezzeti ile benimde özellikle kahvaltı soframda ve tatlılarımda kullandığım bir malzemedir. Bugün çilek reçeli, şeftali, incir reçeli tarifi arasından en çok tercih edilen kayısı reçelini hazırlayacağız. Reçel tarifleri arasında kayısı reçelini seçmemin nedeni diğer meyvelere göre çok daha sağlıklı ve kolay olmasıdır.
Kayısı reçeli tarifi yapım olarak kolay olsa da ufak ayrıntılar ile birlikte yaptığımız reçelinizin tadında ki değişimin mutlaka fark edeceksiniz diye düşünüyorum.
Reçel yapımında püf noktalar : Kızılcık reçeli,erik reçeli ve şeftali reçeli de aynı şekilde yapılır.Yalnız şeftali sert olmalı,dilimlenip kabukları soyulmalıdır.Kısa Bilgi : Erik bağırsakarı yumuşatır.Şeftalinin çiçek ve yaprakları kaynatılarak içilirse mide ve barsak solucanları döşer.

Kayısı Reçeli Malzemeler

* 1 kg kayısı (şekerpare)
* 5-6 su bardağı şeker
* 1 çay kaşığı limon tuzu



Kayısı Reçeli Tarifi

1— Kayısılar yıkanıp bölünmeden çekirdekleri çıkarılır.
2— Şeker 3 bardak su ile kaynatılıp iyice koyutaştırılır. Limon tuzu konur.
3— Hazırlanan kayısılar bütün olarak ilâve edilip yavaş yavaş kaynatılır.
4— Kıvama gelince üzerinde biriken köpükler alınır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More