Merhaba Mürdüm Eriği Reçeli Tarifini mi aradınız? En kolay ve en güzel tariflerle sizlerleyiz. Reçel yaparken nelere dikkat etmeliyiz? Reçellerin hemen hemen hepsi pişirirken üzeri köpük küpük olur, bu köpükleri mutlaka almalısınız, aksi takdirde ilerleyen zamanlarda reçeliniz ekşime yapar. Önemli bir püf noktası da içine tereyağ koymaktır, çok az bir miktar eklediğiniz tereyağ reçelinize parlaklık sağlayacaktır. Özellikle uzun süre saklamak istediğiniz reçellerinizde şu noktaya önem vermelisiniz, kavanoz kapaklarını kapatmadan önce bir süre kaynatırsanız kavanozun kapagını kapattığınızda hava almamasını sağlarsınız. Mürdüm Eriği Reçeli için alacağınız sulu ise şekerde bekletmeniz gerekmez. Ama eğer kuru erikse şekerde bekletmeli. Mürdüm Eriği Reçeli tarifini istediğiniz gibi düşmesini istiyorsanız verilen ölcü ve püf noktalarına harfiyen uymalısınız. Kolay gelsin.
2 kilo toz şeker
Yarım limon suyu
Bir tutam fesleğen
1 çay kaşığından biraz az tereyağ
Mürdüm Eriği Reçeli Malzemeleri
1,5 kilo mürdüm eriği2 kilo toz şeker
Yarım limon suyu
Bir tutam fesleğen
1 çay kaşığından biraz az tereyağ
0 yorum:
Yorum Gönder