16 Ağustos 2015 Pazar

PALANDÖKEN KAYAK MERKEZİ

  Diğer spor dalları ile karşılaştırdığımızda kayağın çok daha kapsamlı ve her aşamasında bilgi gerektiren bir spor olduğunu görürüz. Kıyafetimizden kullandığımız ekipmana ve de bulunduğumuz tesise kadar her ayrıntının bilinçli ve özenli bir şekilde seçilmesi gerekir.
    Öncelikle kayak yapabilmek için bir kayak kompleksine ihtiyacımız vardır. Bu kompleksler genellikle oteller, pistler ve lift’lerden oluşmaktadır. Lift’ler bizi yamaçların zirvesine taşıyan telesiyej, teleski, teleferik vs… makinelerdir. Bir kayak kompleksi oluşturmak çok ciddi yatırım gerektiren bir iştir. İşte bu yüzden kayak yapmak için bir miktar parayı gözden çıkarmanız gerekmektedir.

   Buna ek olarak sporun doğası gereği bulunduğumuz coğrafi koşullara uygun kıyafet ve ekipman içinde bir miktar para ayırmamız gerekiyor.

   Ancak edineceğiniz tecrübe ve alacağınız haz yaptığınız harcamanın fazlasıyla üstünde olacaktır bu yüzden gözünüzün korkmasına hiç gerek yok. Gönül rahatlığıyla bu harcamaları yapabilirsiniz. Düşünmeniz gereken esas konu seviyenize uygun kıyafet, ekipman ve tesisi seçebilmektir.
   Bu kısa önbilgiden sonra kayak yapamaya karar verdiyseniz bundan sonraki adımları dikkatli bir şekilde takip etmelisiniz. Öncelikle bir kayak merkezine gitmeden önce bazı hazırlıklar yapmamız gerekiyor. Bu hazırlıkların temelini kıyafet hazırlığı oluşturur.
Plandöken Kayak Merkezi, özellikle hafta sonları çok sayıda kayak tutkununu kendisine çeken cazibe merkezi durumunda. Kayak severler, ceplerine uygun fiyatlarla karşılaşıyor.
Erzurum kent merkezine8 kilometre uzaklıkta, 3125 metre yükseklikte olan ve yılın 5 ayı kayak yapma olanağı sunar. Kayak merkezine saat başı belediye ait otobüs servisi ya da özel araçlarla çıkılmaktadır. Dışarıdan gelenler için dağda otel ve konaklama merkezleri mevcuttur. İsimleri ve telefonları:
Palandöken TSK (Türk Silahlı kuvvetleri) Sosyal Tesisleri telefonu: 0442 315 05 94
Palandöken – Palan Otel telefonu: 0442 317 07 07
Palandöken – Dedeman Palandöken Otel telefonu: 0442 317 05 00
Palandöken – Polat Renaissance Otel telefonu: 0442 232 00 10
Palandöken – Palandöken Kayak Evi telefonu: 0442 317 08 04
Özel aracı olmayan ya da dağdaki otellere ödeyecek parası olmayanlar için şehir merkezinde çok sayıda uygun otel mevcuttur. Otel masrafı dışında ödeme yapmak zorunda kalacağınız bazı kalemler de aşağıda yazılmıştır.
Palandöken’de günlük sınırsız 'skipass' ücreti 35 TL dir. Kayak tutkunları için telesiyej kulübesinden temin edilebilen günlük sınırsız 'skipass' kartı ile gün boyu kayak yapmak mümkün. Merkezin bulunduğu konumdan kayak pistlerinin başlangıcına telesiyejle çıkış ücreti sefer başına 5 TL’dir.

Pantolon ve mont kiralanabiliyor
Palandöken işletmecileri, amatör kayakçıları da unutmuş değil. Kayak malzemeleri olmayanlar için girişte ve zirvede bulunan kayak ve snowboard kiralama ofisi, günlüğü 25 TL'den kayak ve snowboard kiralıyor. Pantolon ve mont olmak üzere kayak elbisesinin kirası ise 20 TL, çocuklar ve amatörler için kızak kirası ise saatlik 10 TL.

Kayak yapmayı öğrenmek isteyenler profesyonel hocaların gözetiminde eğitim de alabiliyor. Kayak ve snowboard dersinin 1 saati bir kişi için 60, iki kişi için 100, üç kişi için 210 TL. 4- 5 kişi ve üzeri gruplar için kişi başı fiyatı 60 TL. ( Bu fiyatlar kayak federasyonu tafından belirlenmektedir.)









0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More