Bugün size sulu köfte tarifi vereceğim. Köfte
hem doyurucu hem de lezzetli bir yemektir. Sulu köfte yapımı ile ilgili
malzemeler aşağıda sıralanmıştır.
- 400 gram yağsız dana kıyma
- 1 Çay bardağı kadar kırık pirinç
- 1 Adet büyük patates
- 1 Adet orta boy soğan
- 1 Adet havuç ( Ben tercih ediyorum. Dilerseniz siz
de kullanabilirsiniz. )
- 1 Yemek kaşığı kadar domates salçası
- 1 Tatlı kaşığı kadar biber salçası ( güzel bir
tat katıyor. İsteğe bağlı )
- Yeterince zeytinyağı
- Biraz maydanoz
- Damak tadınıza göre değişir oranda tuz ve karabiber
Yukarıdaki tarif 4 kişilik bir aile içindir. Dilerseniz
malzemeleri kendi aralarında orantılı olarak azaltabilir ya da arttırabilirsiniz.
Sulu
köfte yapmaya başlamadan pirinçlerimizi yarım saat sıcak suda
bekletiyoruz. Soğanlar çok ufak, patates ve havuçları orta irilikte doğruyoruz.
·
Kıymayı
derince bir kaba alıyoruz ve içine pirincimizi ekliyoruz. Damak tadımıza göre
tuz ve karabiberi kattıktan sonra malzemeyi elimizle yoğuruyoruz.
·
Karışım
belli bir kıvama geldikten sonra karışımdan küçük parçalar alınır ve misket
şeklinde yuvarlatılır. Çok büyük yapmayın çünkü pişerken pirinçler şişeceğinden
köfteler çok büyük olacaktır.
·
Bir
tencereye zeytinyağı koyup soğanları kavuruyoruz. Sonra salçamızı ilave edip
kokusu çıksın diye biraz kavurduktan sonra suyumuzu ilave edip 2-3 dakika
kaynatıyoruz.
·
Bu
birkaç dakikalık kaynamadan sonra doğranmış havuç ve köfteler tencereye alınır
ve tencerenin kapağı kapatılır.
·
Havuçlarımız
yumuşayınca patatesler de eklenir ve 10 dakika kadar kaynaması için tencerenin
kapağı kapatılır.
Sulu köfte bu kadar. Üzerine biraz da maydanoz serpiştirip servis
edebiliriz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder