30 Kasım 2015 Pazartesi

Sulu Köfte Tarifi


Bugün size sulu köfte tarifi vereceğim. Köfte hem doyurucu hem de lezzetli bir yemektir. Sulu köfte yapımı ile ilgili malzemeler aşağıda sıralanmıştır.
  1. 400 gram yağsız dana kıyma
  2. 1 Çay bardağı kadar kırık pirinç
  3. 1 Adet büyük patates
  4. 1 Adet orta boy soğan
  5. 1 Adet havuç ( Ben tercih ediyorum. Dilerseniz siz de kullanabilirsiniz. )
  6. 1 Yemek kaşığı kadar domates salçası
  7. 1 Tatlı kaşığı kadar biber salçası ( güzel bir tat katıyor. İsteğe bağlı )
  8. Yeterince zeytinyağı
  9. Biraz maydanoz
  10. Damak tadınıza göre değişir oranda tuz ve karabiber
Yukarıdaki tarif 4 kişilik bir aile içindir. Dilerseniz malzemeleri kendi aralarında orantılı olarak azaltabilir ya da arttırabilirsiniz. Sulu köfte yapmaya başlamadan pirinçlerimizi yarım saat sıcak suda bekletiyoruz. Soğanlar çok ufak, patates ve havuçları orta irilikte doğruyoruz.
·        Kıymayı derince bir kaba alıyoruz ve içine pirincimizi ekliyoruz. Damak tadımıza göre tuz ve karabiberi kattıktan sonra malzemeyi elimizle yoğuruyoruz.
·        Karışım belli bir kıvama geldikten sonra karışımdan küçük parçalar alınır ve misket şeklinde yuvarlatılır. Çok büyük yapmayın çünkü pişerken pirinçler şişeceğinden köfteler çok büyük olacaktır.
·        Bir tencereye zeytinyağı koyup soğanları kavuruyoruz. Sonra salçamızı ilave edip kokusu çıksın diye biraz kavurduktan sonra suyumuzu ilave edip 2-3 dakika kaynatıyoruz.
·        Bu birkaç dakikalık kaynamadan sonra doğranmış havuç ve köfteler tencereye alınır ve tencerenin kapağı kapatılır.
·        Havuçlarımız yumuşayınca patatesler de eklenir ve 10 dakika kadar kaynaması için tencerenin kapağı kapatılır.  

Sulu köfte bu kadar. Üzerine biraz da maydanoz serpiştirip servis edebiliriz. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More