23 Kasım 2015 Pazartesi

Çilek Marmelatı Nasıl yapılır?


1 kg olgun çilek
1 kg toz şeker
Yarım limon
Yarım su bardağı içme suyu
Olgun çileklerimizi su dolu bir kaba koyup 10-15 dakika kadar bekletiyoruz. Bu şekilde meyvelerin içindeki toz ve toprağın çözünmesi sağlanır. Daha mustluğun  altında çilekler iyice yıkanır. Sapları iyice temizlendikten sonra mutfak robotu ile püre olana kadar parçalanır. Çilek püresi büyükçe bir tencereye alınır ve üzerine su ile şeker eklenir. Tencere ocağa alınır, yüksek ateşte ara ara karıştırılarak kaynaması beklenir. Tencere kaynadıktan sonra ateş orta dereceye ayarlanır ve marmelatın olması
için 15 dakikalık süre tutulmaya başlanır. Tencereyi ateşten almaya yakın (15 dakikalık süre bitmeye yakın) marmelat üzerinde oluşan köpükler kaşıkla alınır, içine 5-6 damla limon suyu sıkılır ve tencerenin altı kapatılır. Hemen tüketilmeyip kış için bekletilecekse
daha sıcakken kavanozlara alınır ve kapakları kapanır. Hemen tüketilecekse kavanozlara alındıktan sonra soğuması için ağızları açık bırakılır. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More