1 kg olgun çilek
1 kg toz şeker
Yarım limon
Yarım su bardağı içme suyu
Olgun çileklerimizi su dolu bir kaba koyup 10-15 dakika kadar
bekletiyoruz. Bu şekilde meyvelerin içindeki toz ve toprağın çözünmesi
sağlanır. Daha mustluğun altında çilekler
iyice yıkanır. Sapları iyice temizlendikten sonra mutfak robotu ile püre olana
kadar parçalanır. Çilek püresi büyükçe bir tencereye alınır ve üzerine su ile
şeker eklenir. Tencere ocağa alınır, yüksek ateşte ara ara karıştırılarak
kaynaması beklenir. Tencere kaynadıktan sonra ateş orta dereceye ayarlanır ve
marmelatın olması
için 15 dakikalık süre tutulmaya başlanır. Tencereyi ateşten almaya yakın (15 dakikalık süre bitmeye yakın) marmelat üzerinde oluşan köpükler kaşıkla alınır, içine 5-6 damla limon suyu sıkılır ve tencerenin altı kapatılır. Hemen tüketilmeyip kış için bekletilecekse
daha sıcakken kavanozlara alınır ve kapakları kapanır. Hemen tüketilecekse kavanozlara alındıktan sonra soğuması için ağızları açık bırakılır. Afiyet olsun.
için 15 dakikalık süre tutulmaya başlanır. Tencereyi ateşten almaya yakın (15 dakikalık süre bitmeye yakın) marmelat üzerinde oluşan köpükler kaşıkla alınır, içine 5-6 damla limon suyu sıkılır ve tencerenin altı kapatılır. Hemen tüketilmeyip kış için bekletilecekse
daha sıcakken kavanozlara alınır ve kapakları kapanır. Hemen tüketilecekse kavanozlara alındıktan sonra soğuması için ağızları açık bırakılır. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder