26 Ekim 2015 Pazartesi

SARIKAMIŞ KAYAK MERKEZİ


Sarıkamış Kayak Merkezi
Kars ili sınırları içerisinde yer alan Sarıkamış ilçesinin Çamurlu dağlarına kurulu Sarıkamış Kayak Merkezi, kar kalitesi ve pistleri bakımından dünyanın önemli kayak merkezleri arasında yer almaktadır. Ortalama yılın dört ayı 1 metre karla kaplı olan kayak merkezi, amatör ve profesyonel kayakçıların çok tercih ettiği bir bölgedir. Bu bölgeye çok çeşitli firmalar tarafından kayak turları düzenlenmektedir.
Sarıkamış kayak merkezinde Toprak otel ve Çamkar oteli bulunuyor. Otellerin biri 55 odalı ve 132 yataklı ve diğeri ise 120 standart oda, 11 köşe oda, 5 suit ve 4 kral daireli 5 yıldız ayarında bir tesistir. Otellerr Kars a 45 km. Erzurum a 140 km uzaklıktadır. Otellerin havaalanı transferleri bulunmaktadır. Sarıkamış kayak merkezine karayolu ile gelmek isteyenler için ilk seçenek Giresun- Tirebolu- Torul- Erzincan- Erzurum- Sarıkamış, ikinci seçenek Trabzon- Erzurum- Sarıkamış, üçüncü seçenek ise Hopa- Artvin- Kars- Sarıkamış, Orta Anadolu'dan ise Ankara- Yozgat- Sivas- Erzincan- Erzurum- Kars güzergahları tercih edilmelidir.

Sarıkamış’ta Kayak
Sarıkamış’ta kayak için en uygun aylar Aralık ve Mart aylarıdır. Kayak merkezinin kar kalınlığı normal kış koşullarında 1,5 metreye ulaşır. Sadece Alp Dağları’na mahsus “kristal kar” özelliğine sahip karı, kayak sporu için son derece elverişlidir. Sarıkamış, Alp Disiplini, Kuzey Disiplini ve Tur Kayağı için çok uygun koşullara sahiptir. Çamlar arasında toplam 12 kilometreyi bulan 5 etaplı piste sahip 2500 rakımlı Cıbıltepe’nin muhteşem bir doğal güzelliği vardır. Ayrıca snowbord için en uygun pistler ve koşullar da bulunmaktadır.
Sarıkamış Kayak Pistleri
  • Sarıkamış Kayak Merkezi’nde 2 adet telesiyej, 1 adet teleski tesisi hizmet vermektedir.
  • Sarıçam Kayak Tesisleri 2400 kişi/saat kapasiteli, diğer telesiyej ise 800 kişi/saat kapasitelidir.
  • Ayrıca Cıbıltepe’de 2 adet 4'lü teleski bulunmaktadır.
Sarıkamış Kayak Pisti

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More